ÆRVERDIG I KVADRATUREN: Telenor har solgt Telegrafbygningen, som i 1924, da bygget stod ferdig, hadde kostet 13 millioner kroner og var datidens desidert mest påkostede bygning.

Selger for 530 millioner, tar gevinst på 430 millioner

Kjøperne av Telegrafbygget i Oslo er et syndikat bestående av Tristan Capital Partners, Malling Eiendom AS og Vedal Investor AS.

Publisert

Telenor Eiendom har inngått avtale om salg av Telegrafbygget i Konges Gate 21 i Oslo.

– Vi har hatt en grundig salgsprosess i samarbeid med Union Norsk Næringsmegling med stor interesse fra markedet både nasjonalt og internasjonalt, sier Stian Elgaaen, utviklingsdirektør i Telenor Eiendom.

Bygget består av 24.000 kvadratmeter kontorlokaler, og salgsprisen er 530 millioner kroner. Kjøperne er et syndikat bestående av Tristan Capital Partners, Malling Eiendom AS og Vedal Investor AS.

Les også: Telenor Eiendom har store planer på Fornebu

Gir stafettpinnen videre– Telenor Eiendom har vært åpne for både et rent salg og ulike samarbeidsmodeller, men har konkludert med at det er riktig å la andre aktører videreutvikle denne eiendommen slik at vi kan fokusere på andre prosjekter fremover, påpeker Elgaaen.

Telenor har eid bygningen siden den sto ferdig i 1924, og det ble kjent i fjor at de ville selge.

– Vi ser frem til at bygget videreutvikles og forhåpentligvis får en utadrettet virksomhet på gateplan, som vil bidra til å revitalisere denne delen av Kvadraturen. Det virker som kjøperne deler denne oppfatningen og det blir spennende å følge prosessen videre, avslutter han.

Les også: Nå er dette bygget i Kvadraturen vernet

Salget gir en regnskapsmessig gevinst på rundt 450 millioner kroner, og gevinsten vil bli regnskapsført i fjerde kvartal 2016.

Les også: Myntgata 2 skal selges

Les også: Vil ha boliger på denne eiendommen i Kvadraturen

Powered by Labrador CMS