Solgt for 530 mill.

Telenor Eiendom har solgt Kongens gate 21 for 530 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det var for rett under ett år siden at det ble kjent at Telenor Eiendom skulle selge Kongens Gate 21 i Kvadraturen i Oslo. Målet var å oppnå en salgssum på 500 millioner kroner for bygget som er kjent som Telegrafbygningen. Eiendommen er på 24 000 kvadratmeter, og det er behov for en omfattende rehabilitering. Telenor

Nå melder Telenor at eiendommen er blitt solgt for 530 millioner kroner. Kjøperen er et syndikat besående av Tristan Capital Partners, Malling Eiendom og Vedal Investor. Salget gir teleselskapet en regnskapsmessig gevinst på 450 millioner kroner som regnskapsføres i fjerde kvartal.

Tristan Capital Partners er aktive i det norske markedet, og kjøpte blant annet åtte handelseiendommer fra Coop i fjor høst. Det er et uavhengig Private Equity-selskap innenfor eiendom.

Malling Eiendom er Malling-familiens investeringsselskap. Malling-familien eier og driver Malling & Co, en av de største næringseiendomsmeglerne og eiendomsforvalterne i Oslo. Det er Malling & Co som har tilrettelagt syndikatet som familien nå blir med på eiersiden i.

– Det er den største enkeltinvesteringen vi har gjort i nyere tid, sier Peter T. Malling jr., til Dagens Næringsliv.

Den tredje kjøperen er Vedal-familien, som gjennom selskapet Vedal styrer og gjennomfører byggeprosjekter.

Kongens gate 21 er ett av de større monumentalbygningene i Kvadraturen i Oslo. Bygget stod ferdig i 1924 og er tegnet av de svært kjente arkitektene Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson, som senere skulle jobbe sammen om det nye Rådhuset. Bygningen ble bygget for å huse alt av Televerkets administrasjon i Oslo. I 1976 ble bygningen oppført på Byantikvarens gule liste som verneverdig, og den inngår som en del av Telenors verneplan fra 1998.

– Interessen for eiendommen har vært stor, det er jo ikke ofte et helt kvartal er til salgs i Oslo sentrum. Et flertall av interessentene har vært norske, men utenlandske investorer har også vært representert i prosessen, sier utviklingsdirektør Stian Elgaaen i Telenor Eiendom til DN.

Det er Union Norsk Næringsmegling som var Telenor Eiendoms rådgiver i forbindelse med salget.

(Foto: Mahlum/Wikimedia)I

Powered by Labrador CMS