Nyheter

Internasjonal arkitekturpris til The Edge-hotellet i Tromsø

I går ble The Edge i Tromsø tildelt The European Property Award. The Edge mottok prisen i kategorien hotellarkitektur.

PRISSATT: The Edge i Tromsø.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Hotellet, som er tegnet av Niels Torp+ Arkitekter for byggherrene A/S Pellerin og Aspelin Ramm, går nå videre til den internasjonale finalen i desember. Utmerkelsen ble delt ut i London under IPAX Europe & UK-konferansen, en tilstelning som samler arkitekter, eiendomsutviklere og designere fra hele Europa.

Hotellet driftes av Petter A. Stordalens Clarion-kjede.

The Edge har høstet bred anerkjennelse siden det åpnet 1. mai 2014. Fra dag én ble hotellet en ny møteplass for folk i Tromsø. Samtidig er The Edge en arena som forsterker polaropplevelsen for et stadig økende antall turister til landsdelen. Det er Choice som drifter Clarion The Edge.

– Bygget og volumene har hentet inspirasjon fra arktiske omgivelser. Den hvite overflaten og trekantformene kan sees på som et vennlig nikk til Jan Inge Hovigs Ishavskatedral på den andre siden av bukten, sier Niels Torp.

Han ser prisen som en anerkjennelse for at arkitektkontoret har utviklet en destinasjon og ikke bare et hotell.

Les også: Kluge inngår partnerskap med Oslo arkiteturtriennale

Petter A. Stordalen, som står bak driftsselskapet til hotellet, opplever at arkitekturen får stadig økende betydning i hotellmarkedet.

– Vi er opptatt av å skape hoteller som er noe mer enn rom og frokost. Et godt hotell er en destinasjon i seg selv, en levende møteplass som bringer mennesker og ideer sammen. I Tromsø er Clarion The Edge et kroneksempel på hvordan arkitektur, design, gastronomi og kunst kommer sammen og skaper noe helt unikt. Hotellet har blitt et landemerke og det har vært med på å definere nye Tromsø. Dette er mye takket være Niels Torps flotte bygg, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, som er driftsselskapet bak Clarion-kjeden.

Les også: Syv konkurrerer om regjeringskvartalet

Les også: Fem kjemper om Ulven

The European Property Awards ble etablert for 17 år siden og er en av verdens mest prestisjefylte priser innenfor arkitektur og eiendomsutvikling. Juryen består av eksperter fra alle deler av eiendomsbransjen. Bedømmingen tar utgangspunkt ikke bare i arkitektur og innovasjon, også miljø- og bærekraft er faktorer som tas med i vurderingen av prosjektene.
.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil bli høyest i byen – og gi bort toppen i ti år
Utvikling
Utleiers ABC – Del 8 – Leien
Juss
Neptune mistet 16 leiligheter i bystyret (+)
Bolig
Unge som tenker nytt: Teknolog gikk for digitale nøkler (+)
Karriere
Løvenskiold kjøpte tomt
Transaksjoner
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Føler seg lurt av kommunen
Utvikling
Vil bygge 26 leiligheter i bydel Ullern (+)
Bolig
Toppsjefen går til Statsbygg
Karriere
Går for 42 leiligheter
Bolig