STOR KONKURRANSE: Plan- og designkonkurransen for det nye regjeringskvartalet.

Syv konkurrerer om regjeringskvartalet

Statsbygg har valgt ut syv prosjekteringsgrupper til å delta i den tverrfaglige plan- og designkonkurransen for nytt regjeringskvartal.

Publisert

Ved fristens utløp, 15. september, hadde Statsbygg mottatt åtte søknader fra tverrfaglige grupper, og utgangspunktet var at fire til syv grupper skulle velges ut og inviteres til å være med i plan- og designkonkurransen.

Evaluert og konkludertNå har Statsbygg evaluert søknadene etter kriteriene best kompetanse, erfaring og kapasitet, og konklusjonen er at syv prosjekteringsgrupper skal være med i konkurransen.

– Vi er glade for å ha fått inn mange gode søknader, og det er positivt at så mange som sju har gått over lista i kvalifiseringen og er klare for finalen, for å bruke en sportstilnærming. Det er ikke opplagt i et så stort og komplisert prosjekt, sier kommunikasjonsleder Pål Weiby i Statsbygg.

– Med syv deltakere og syv løsningsforslag vil vi få belyst oppgaven i stor bredde, og juryen vil ha et tilstrekkelig antall løsningsforslag med kvalitet å velge mellom.

Les også: Her er Statsbyggs forslag til nytt regjeringskvartal

59 firmaer– Med tanke på oppgavens kompleksitet og kravene i utlysningen, er det naturlig at mange har gått sammen om en søknad. Bak de syv deltakerne finner vi hele 59 firmaer, og av disse er det 20 arkitektkontor. Det forteller oss at det er mange gode krefter som skal samarbeide om å finne best mulig løsning for regjeringskvartalet, sier Weiby.

En av de åtte søkerne ble avvist grunnet vurderinger knyttet til kvalifikasjonskravet om sikkerhet, samt manglende forpliktelseserklæring.

Plan- og designkonkurransen starter etter planen i desember 2016. Gruppene har fram til mars 2017 på å utarbeide sine løsningsforslag og blir honorert med to millioner kroner inkl. mva for arbeidet. En jury vil vurdere forslagene og kåre to-tre vinnere. Statsbygg vil deretter forhandle med vinnerne, og den gruppen som har det beste tilbudet samlet sett, tildeles prosjekteringskontrakt. Denne gruppens løsningsforslag legges til grunn for utarbeidelse av skisse- og forprosjekt.

Les ogsåDobbelt så dyrt å bevare Høyblokka

Skisse- og forprosjektStatsbygg har fått i oppdrag av Kommunal- og moderniseringsdepartementet å planlegge det framtidige regjeringskvartalet. Først skritt på veien er å utarbeide en reguleringsplan og få fram et rom- og funksjonprogram. Disse forventes å være på plass på nyåret. Så skal det gjennomføres en begrenset plan og- designkonkurranse som legger grunnlaget for det kommende skisse- og forprosjektet. Det planlegges for stortingsbehandling og såkalt KS2-vurdering i 2019. Byggestart forventes å være i 2020.

Les også: Stor interesse for parallelloppdrag

Her er de syv tverrfaglige gruppene som Statsbygg har valgt ut:

G8+LPO Arkitekter, A-Lab, Ratio Arkitekter, IARK, Gullik Gulliksen AS, Sweco, Norconsult, Dr. Techn. Olav Olsen as

Niels Torp+Niels Torp + arkitekter, HRTB Arkitekter, Code arkitektur, Grindaker landskapsarkitekter, bar bakke landskapsarkitekter, WSP Norge, Høyer Finseth, Unionconsult, AJL, Deltatek, ECT

R25Dyrvik Arkitekter, Narud Stokke Wiig AS, L2 Arkitekter, Østengen & Bergo AS, Landskapsfabrikken, Insenti, Høyer Finseth, Haug og Blom-Bakke AS, Unionconsult, Deltatek, Malnes og Endresen AS

Underleverandører: Høyer Finseth

Les også: Vil ikke ha bevaring av Y-blokka

Team DNAReiulf Ramstad Arkitekter, Pir II, 3RW, LALA Tøyen, Smedsvig Landskapsarkitekter, WSP Norge, Høyer Finseth, Niras og ECT

Underleverandører: SAAHA, 70° Nord, Deltatek

Team MagnaSnøhetta, LINK arkitektur, Multiconsult, Hjellnes Consult og Erichsen & Horgen

Team RLund Hagem Arkitekter, Dronninga Landskap, Høyer Finseth, ÅF Advansia, ÅF Reinertsen

Underleverandører: Tegn_3, Atelier Oslo, Pabas, UnionConsult, Safetec

Team URBISNordic, Rambøll, SLA, Bjørbekk & Lindheim, Asplan Viak, COWI, Aas-Jakobsen, Per RasmussenUnderleverandører: Haptic Architects, Scenario, NIKU

Les også: OBOS-kvartalet tas ut av planområdet

Powered by Labrador CMS