NYTTÅRSRUSH: Det er mange transaksjoner som skal avsluttes før nyttår. NAI tror på opp mot 75 milliarder kroner i transaksjonsvolum i 2016.(Ill. foto)

Forventer transaksjonsvolum opp mot 75 milliarder

NAI First Partners beskriver transaksjonsaktiviteten som «hyggelig høy».

Publisert

I sin siste markedsoppdatering skriver eiendomsrådgiveren NAI First Partners at mange transaksjoner er i prosess, og mange avtaler skal være inngått innen utgangen av året. Fjerde kvartal er alltid den mest hektiske tiden i næringseiendom, og 2016 er altså ikke noe unntak.

– Det er god dekning for å hevde allerede nå at 2016 blir et av de bedre år når det gjelder totalvolumet for omsetning av næringseiendom. Vi kan på bakgrunn av vår tracking av kjente transaksjoner hevde et nivå på ca. 45 milliarder kroner i skrivende stund. Vi forventer et totalvolum for 2016 på mellom 70 og 75 milliarder kroner, skriver NAI i markedsoppdateringen.

Les også: All time high for normaltransaksjoner

Les også: DNB Næringsmegling forventer redusert kontorbehov i årene som kommer

NAI legger til at dette er et høyt tall når vi ser tilbake på gjennomsnitt i et lengre perspektiv, men vesentlig lavere enn toppnoteringen fra 2015 på ca. 128 milliarder kroner.

– I tillegg til et generelt høyt og bredt aktivitetsnivå forklares rekorden i fjor ved kombinasjonen store porteføljesalg og utenlandske investorers appetitt på norsk næringseiendom. Til sammenligning er antallet transaksjoner i år høyere enn i fjor, men som nevnt uten de helt store porteføljesalgene så langt.

I markedsoppdateringen poengteres det at at det er utfordring med å finne gode objekter, noe som flere eiendomsrådgivere har gitt uttrykk for den siste tiden.

Les også: Ute etter minst mulig risiko? Kjøp eiendom i Norge

Les også: Tror på ytterligere yieldfall

Powered by Labrador CMS