SOLID UTVIKLING: Jon Olav Halgunset er blant aksjonærene som kan glede seg over en solid utvikling for Utleiemegleren AS.

Tjener rått på utleie

Aksjonærene i Utleiemegleren AS har de siste 10 årene tatt ut 116,5 millioner kroner i utbytte.

Publisert

 

Utleiemegleren AS ble etablert i 1995, og en gjennomgang av tallene for de 10 siste årene viser utelukkende blå tall. Resultatene har vært så gode at eierne hvert år har tatt ut utbytte. Totalt summerer utbyttene for de 10 siste årene seg til hele 116,5 millioner kroner.

Stigende volumBare i fjor kunne aksjonærene hente ut 18 millioner kroner i utbytte etter et årsresultat på 19,5 millioner. Inntektene for konsernet var på 148,8 millioner kroner, som er en økning på 4,6 prosent fra året før.

– Det er et tilfredsstillende resultat. Volumet av leieobjekter er stigende, noe som isolert sett er positivt. På den annen side medfører en økt tilbudsside at prisene holder seg relativt flate, slik at vi må jobbe enda hardere for å finne frem til de gode leietakerne, sier styreleder og aksjonær Jon Olav Halgunset i Utleiemegleren.

Les også: Boligleieprisene i Oslo øker sterkt

Krevende i StavangerSelskapet driver med formidling og forvaltning av utleieboliger. Virksomheten er organisert som et franchise-konsept med datterselskap/kontorer i Oslo, Lillestrøm, Drammen, Bærum, Stavanger, Bergen og Trondheim.

– Det er primært Stavanger som er krevende når det gjelder leieprisutviklingen, sier Halgunset.

Digital utviklingHan beskriver Utleiemegleren som et solid selskap.

– Vi legger mye ressurser i å utvikle selskapet i takt med den digitale utviklingen i samfunnet, og det kan hende at dette vil påvirke resultatene fremover. Samtidig har vi mange dyktige ansatte og en dyktig ledelse, sier Halgunset.

Les også: Mange studenter i boligkø

Fem aksjonærerHan er én av gründerne bak Utleiemegleren og eier 27,16 prosent av aksjene gjennom Louise Holding AS. Rune Kristiansen (Chriss Holding AS) og Geir Chr. Nielsen (GCN Holding AS) har tilsvarende eierandeler.

I tillegg kommer Tor Arne Foss (10 prosent gjennom TAF Holding AS) og Tor Q. Aaserød (8,5 prosent gjennom Toppfolka AS).

Les også: Stadig flere investerer i utleieboliger

 

Powered by Labrador CMS