TIL BEHANDLING. Skisser for ny bebyggelse i Arnjlot Gellines vei 35 i Lodalen, hvor MC-klubben Bandidos i dag har tilhold. (Ill: Nordic Office of Architecture AS)

Bandidos-tomten blir boliger og næringsbygg

Vil ha flere titalls nye leiligheter på eiendommen. Kommunen er positiv.

Publisert Sist oppdatert

Motorsykkelklubben Bandidos har i en årrekke hatt tilhold i de gamle fabrikklokalene i Arnjlot Gellines vei 35 i Lodalen, men nå tyder mye på at det går mot transformasjon av eiendommen ved Alnaelva. Hjemmelshaver Clarence Eiendom arbeider med omregulering av eiendommen, og formålet er nye leiligheter og næringsbygg på tomten, som samlet er på drøyt 9000 kvadratmeter.

Les også: Høyeste nyboligsalg siden 80-tallet

Av planforslaget som ligger til politisk behandling, fremgår det at Clarence Eiendom foreslår å omregulere Arnjlot Gellines vei 35 fra industri til bolig, forretning, tjenesteyting, kontor og bevertning.

«Hensikten med planen er å tilrettelegge for oppføring av to nye leilighetsbygg, et på fem etasjer og et på tolv, med til sammen 66 boliger. Forslaget tar hensyn til planområdets beliggenhet langs elven og eksisterende verneverdig bebyggelse», heter det i forslaget.

I leilighetsfordelingen er det lagt opp til 23 små leiligheter med størrelse 40 til 50 kvadratmeter, 15 middels store leiligheter på mellom 50 til 80 kvadratmeter og 27 leiligheter på 80 kvadratmeter eller mer.

Les også: Utbyggere frir til tomteeiere på Smestad

Det er Nordic Office of Architecture AS som har utarbeidet planforslaget for Clarence Eiendom. Det poengteres at det gamle fabrikkbygget er i dårlig forfatning, men at man likevel legger til rette for å beholde dette. Planen er transformere fabrikkbygget til bolig/næring, henholdsvis kontor-/utstillingslokaler.

Plan- og bygningsetaten skriver at Planforslaget er i tråd med overordnede føringer om økt boligbygging i byggesonen og etaten mener at planområdet egner seg for boligformål.

«Plan- og bygningsetaten vurderer at forslaget legger til rette for to nye boligbygg med gode bokvaliteter, tilpasset planområdets plassering langs elven, og at ny bebyggelse hensyntar det verneverdige fabrikkanlegget. Videre vurderer vi at Arnljot Gellines vei vil tåle trafikkøkningen som følge av forslaget», skriver Plan- og bygningsetaten.

Powered by Labrador CMS