LEIEPRISENE STIGER: Det ble dyrere å leie i bolig i Oslo i august, mens utleierne i Asker og Bærum opplever lavere etterspørsel, viser tall fra Utleiemegleren.

Boligleieprisene i Oslo øker sterkt

Utleiemegleren mener årsaken kan være at mange ikke har mulighet til å kjøpe egen bolig på grunn av høye salgspriser og økt krav til egenkapital.

Publisert

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for august 2016 viser at det nå i snitt koster 9 326 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,9 prosent.

I snitt kostet det 12 187 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i august 2016, dette er en oppgang på 2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,9 prosent. Det har aldri tidligere blitt registrert en så høy gjennomsnittspris for å leie en 2-roms leilighet i Oslo.

Les også: Mange studenter i boligkø

– Til tross for stort utbud av leieboliger, økte leieprisene sterkt i Oslo i august. Leiemarkedet i Oslo har aldri vært så stort som nå. En av årsakene til dette kan være at flere ikke har mulighet til å kjøpe egen bolig på grunn av høye salgspriser og økt krav til egenkapital, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 15 166 kroner å leie i måneden, dette er en oppgang på 4,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2 prosent.

Les også: Stadig flere investerer i utleieboliger

– Det er stort utbud av boliger i Oslo og vi må avholde flere visninger enn før. Likevel er det et aktivt og godt marked med bra pågang fra leietakere, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

– Kredittsjekken og referansesjekken vi gjennomfører av leietakerne er viktigere enn noensinne. Andelen interessenter med betalingsanmerkninger er økende, sier daglig leder for Utleiemegleren Majorstuen, Heiki Høyer-Andreassen.

– Et av de mest attraktive områdene i Oslo er Sørenga som utvikles videre og blir stadig mer interessant både for investorer og leietakere. Restaurantene og sjøbadet er veldig populært og byggetrinn 7 blir ferdig mot slutten av året. Den typiske leietakeren på Sørenga er ressurssterk og har gjerne god jobb, sier daglig leder for Utleiemegleren Grønland, Magnus Wennberg.

Nedgang i Asker og BærumI Asker og Bærum fortsetter antallet ledige boliger å stige og vi fikk en svak nedgang i leieprisene i august.I snitt kostet det 11 740 kroner å leie en 2-roms leilighet i Asker og Bærum i august 2016, dette er en nedgang på 0,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 8,2 prosent.For å leie en 3-roms leilighet var snittprisen i august 12 816 kroner.

Les også: Ikke boligmangel før studiestart

– Vi har aldri tidligere opplevd et så stort antall ledige boliger på Finn.no når vi går inn i september måned, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen. Det er nå 350 ledige boliger til leie i Asker/ Bærum på Finn.no.

– Vi har måttet redusere leiepris for å få leid ut de større leilighetene, hovedsakelig gjelder dette usentrale leiligheter uten spesielt god standard, sier han.

Powered by Labrador CMS