NYBYGG: Slik vil det 16.000 kvadratmeter store lager- og kontorbygget til Cater på Liertoppen se ut når det står ferdig i september neste år. (Illustrasjon: Plan- og byggsikring AS)

Skal bygge gigantlager

Alento skal føre opp et 16.000 kvadratmeter stort sentrallager i Lier for grossisten Cater Storkjøkken.

Publisert

Totalkontrakten er på 175 millioner kroner inklusiv moms. Grunnarbeidene og fjerning av 250.000 kubikk med fjell og stein er allerede unnagjort, og nå er det straks klart for byggestart.

Det nye sentrallageret på Liertoppen utenfor Drammen skal leies ut til husholdningsgrossisten Cater Storkjøkken som i dag har hovedkontor i Mjøndalen. Entreprenøren skal selv flytte inn i de nye lokalene. Totalt dreier det seg om over 120 arbeidsplasser derav 70 fra Cater. I tillegg vil Alento ha 100 arbeidere i sving på tomten i løpet av byggeperioden som varer fram til ferdigstillelse om ett år.

Les også: Vestaksen skal bygge tredje byggetrinn av Stadionkvartalet i Mjøndalen

Tekniske utfordringer

Alento er et selskap i vekst og søker flere medarbeidere.

– Ja, vi har hatt en sterk vekst siden oppstart, men det har vært en kontrollert vekst. Vi har fortsatt ambisjoner om å vokse, men ikke mer enn at vi fortsatt skal være en lokal og solid entreprenør forankret i Drammensområdet, sier Kristian Lindland, daglig leder for Alento, som er veldig fornøyd med å ha fått oppdraget med å bygge Caters nye sentrallager.

– Det er et stort og spennende oppdrag med en del tekniske utfordringer. Bare fryselageret er på 2.200 kvadratmeter i ti meters høyde. Så det er mye kubikk luft som skal kjøles ned til minus 20 grader. I tillegg skal vi også bygge ny og større rundkjøring like ved bygget her på Liertoppen, påpeker Alento-sjefen.

Les også: Selger for 112 millioner kroner i Drammen

10.000 kvadratmeter fryselager

– Vi valgte Alento som totalentreprenør fordi de løste oppgaven med grunnarbeidene veldig bra, er profesjonelle og effektive, sier Bjørn Garder, daglig leder i Cater Storkjøkken.

Bygget på Gjellbekk Industriområde vil inneholde optimal planløsning for matvarer til storhusholdningskunder. 10.000 av kvadratmeterne skal brukes til fryselager, kjølelager og tørrvarelager. I tillegg er det 3.000 kvadratmeter med kontorlokaler samt en parkeringskjeller.

Selskapet er i dag en sammenslutning av de tre tidligere matvaregrossistene Bjørnulfs Engros AS i Mjøndalen, Bjørn Kristiansen AS i Kongsvinger og Østfoldfrukt Mysen AS i Mysen. Årets omsetning vil passere 500 millioner kroner.

Les også: Bygger stort for Storcash

Trenger mer plass– Vi leverer matvarer til storhusholdninger som kantiner, restauranter, fastfood, hoteller og institusjoner i Buskerud, Nordre Vestfold, Akershus, Oslo, Østfold, Hedmark og Oppland. Cater er et selskap i sterk vekst, og vi har nettopp dratt i land to store kontrakter. Så vi trenger utvilsomt mer plass, sier Garder som påpeker at de nye lokalene på Liertoppen vil bidra til enklere og mer effektiv logistikk og distribusjon til hele Østlandsområdet

– Det nye lageret vil bli topp moderne, og vi legger vekt på manuell drift fordi vår største konkurransefordel er fleksibilitet. I tillegg blir det mange nye arbeidsplasser, og i første omgang søker vi etter en salgssjef og en leder for logistikk og drift, påpeker daglig leder i Cater Storkjøkken, Bjørn Garder.

 

Powered by Labrador CMS