VIDERE BOLIGPRISVEKST: Få, om noen, er i tvil om at boligprisene skal videre opp. Det gjelder også ledelsen i Garanti Eiendomsmegling.

– Boligprisveksten vil fortsette ut året

Sjefen for Garanti Eiendomsmegling tror veksten i boligprisene vil fortsette ut året.

Publisert

I går presenterte OBOS sin siste boligprisstatistikk, som viser at brukte OBOS-boliger har steget med 23 prosent bare i år.

Tall fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på borettslagsleiligheter er 4,1 prosent høyere i august 2016 sammenlignet med juli 2016. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i august 2016 på 37 485 kroner, mens det tilsvarende tallet i juli 2016 var på 36 016 kroner.

Les også: Boligboom løfter Skanska

Les også: Sterk boligprisutvikling i juli

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 11,4 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 33 656 kroner.

– August er normalt en måned med prisvekst, så det at prisene stiger denne måneden er ikke overraskende. Prisveksten er omtrent like kraftig som foregående år, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling

– Prisene har steget med 13 prosent siden nyttår, noe som er over forventning. Vi forventer vekst også resten av året, men kanskje ikke i samme takt som til nå, sier Drogseth.

Les også: Fulle hus på visning

Les også: Skanska-kule i Bærum

Flere omsetningsdager i augustSammenlignet med forrige måned gikk antall omsetningsdager opp denne måneden. Med omsetningsdager menes antall dager mellom første annonsedag og dagen der selger aksepterer budet. Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i august 2016 var 48 dager. Det er 5 dager mer enn i juli 2016, og 2 dager mer enn på samme tid i fjor.

Les også: Nok en ny salgsrekord for Selvaag Bolig

Powered by Labrador CMS