Nyheter

Round Hill Capital vil vurdere flere kjøp i Norden

Round Hill Capital, som kjøpte NLI-porteføljen for rundt 1,7 milliarder kroner, bygger nå opp en lokal ledergruppe.

FORNØYD MED NLI-HANDELEN: - Vi tror den nordiske regionen drar nytte av positive makroøkonomiske trender, attraktive avkastningsnivåer for kommersielle industri- og logistikkeiendommer og sterk utleievekst, sier Michael Bickford, grunnlegger og administrerende direktør i Round Hill Capital.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I slutten av juli skrev Estate Nyheter at NLI Eiendomsinvest-porteføljen var i spill, med det utenlandske investeringsselskapet Round Hill Capital som kjøper. Daglig leder i NLI Eiendomsinvest, Per Morten Kiil, bekreftet at man var i en prosess med å selge 16 eiendommer til Round Hill, med en brutto eiendomsverdi på rundt 1,7 milliarder kroner (NOK).

Nå kommer den endelige bekreftelsen på transaksjonen, og av denne fremgår det at kjøpesummen er 200 millioner dollar, som med dagens kurs tilsvarer ca. 1,67 milliarder norske kroner.

Porteføljen består av seks delporteføljer med 18 godt plasserte eiendommer på ca. 326 000 kvadratmeter over hele Norge, Sverige og Danmark.

Kjøpet markerer Round Hill Capitals inntreden i Norden, og Michael Bickford, grunnlegger og administrerende direktør i Round Hill Capital, åpner for flere kjøp i regionen.

– Round Hill har evaluert de nordiske markedene i flere år og er glade for å ha ervervet porteføljen NLI Eiendomsinvest, som gir stabile leieinntekter og positiv risikojustert avkastning i tråd med vår overordnede investeringsstrategi. Vi vil bruke vår erfaring og ekspertise til å bygge en lokal ledergruppe og fortsette å undersøke markedet for andre porteføljer og enkelteiendommer med lignende verdiegenskaper, sier Bickford.

– Vi tror den nordiske regionen drar nytte av positive makroøkonomiske trender, attraktive avkastningsnivåer for kommersielle industri- og logistikkeiendommer og sterk utleievekst, sier han.

Round Hill Capital har hovedkontor i i Delaware i USA, med flere avdelingskontorer i Europa, herunder England og Tyskland. Selskapet ble etablert i 2002.

Les også: Flere storsalg i vente

– Dette er det endelige salget fra fondet, og er i tråd med vår strategi om en porteføljebred exit, sier Per Morten Kiil, administrerende direktør i NLI Eiendomsinvest.

– Vi har kontinuerlig jobbet for å optimalisere porteføljen og dette salget oppfyller strategiske mål og delmål i fondet da det nærmer seg modenhet.

– Fondet grep muligheten skapt av den sterke interesse fra internasjonale investorer til å gå inn i det nordiske logistikk- og industrimarkedet, avslutter han.

Les også: Aksjonærene har tapt 100 millioner kroner

Colliers International AS i Norge har ytet fullskala rådgivningstjenester til Round Hill Capital, herunder introduksjon av NLI Eiendomsinvest AS til Round Hill Capital i en off-market skapt transaksjon. Colliers i Sverige og Storbritannia har co-assistert på transaksjonen og kapitalisert på Colliers dype kunnskap om det nordiske markedet og deltakere.

DLA Piper har vært Round Hills juridiske rådgiver i transaksjonen. Pangea Property Partners var rådgiver for NLI Eiendomsinvest i prosessen.

Les også: Rekordhøyt transaksjonsvolum i Norden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her kommer hotellet som sprenger høydegrensen
Aktuelt
Haare-leiren etter rettssaken mot konkursbo: – Vi ser på dette som en knusende seier
Juss
Gigantplaner for handelspark (+)
Utvikling
Ukens profil: Henter inspirasjon til coworking på reiser (+)
Karriere
Wenaasgruppen nærmer seg milliardresultat (+)
Aktuelt
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Her stuper ledigheten til et rekordlavt nivå
Aktuelt
Amerikalinjen åpner dørene
Aktuelt
Nytt fylke troner på hyttetoppen
Aktuelt
Nytt forvaltningsselskap
Aktuelt