Nyheter

Vil bli Norges fremste

Bonum Utvikling har som mål å bli Norges fremste verdiutvikler av eiendom.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Etablerte Bonum AS satser på større samarbeidsbaserte utviklingsprosjekter gjennom det nye søsterselskapet Bonum Utvikling.

Bonum AS holder til i Oslo og har frem til i dag har drevet med boligutvikling for salg. Selskapet omsatte i 2015 for i overkant av 250 millioner kroner og er via Nemento AS eid av tre selskaper, der Espen Tollefsen Lundkvist er hovedaksjonær med 73 prosent.

Det nye selskapet Bonum Utvikling er fullt operative fra 1. august. Målet er altså å bli Norges fremste verdiutvikler av eiendom. Selskapet får ansvaret for de større utviklingsprosjektene i Bonum.

Bonum Utvikling skal operere innenfor både bolig- og næringssegmentet i Oslo-regionen. Ifølge en melding vil selskapet i hovedsak jobbe med «fasilitering, strategisk forvaltning, og gjennomføring av partnerbaserte eiendomsutviklingsprosjekter».

Alle utviklingsprosjektene legges i egne såkalte SPV-strukturer, det vil si som frittstående prosjektselskaper. Prosjektene vil ifølge meldingen typisk ha en investeringshorisont på 2-7 år. Det skal være en klar strategi for hva slags type prosjekter selskapet går inn i, når det gjelder forventet avkastning og risiko. Egenkapitalavkastning og maksimering av IRR er de sentrale lønnsomhetsparameterne.

Bonum Gruppen og de ansatte vil også være medinvestorer i samtlige av prosjektene, gjennom investeringsselskapet Bonum Invest AS. De investerer på like vilkår og premisser som øvrige finansielle og industrielle samarbeidspartnere.

Utviklingsprosjektene vil som regel få opp til fem investorer. Disse ivaretar aksjonærinteressene gjennom styreverv i de respektive prosjektselskapene. Selve prosjektgjennomføringen utføres av Bonum AS.

Bonum Utvikling skal ledes av Salman Saeed, som kommer fra Linstow Eiendom, samt Kjell Kristian Olstad. Han kommer fra stillingen som investeringsansvarlig i Stor-Oslo Eiendom.

NE nyheter skrev for en drøy måned siden at Bonum Utvikling har solgt to boliggårder i Oslo for 140 millioner kroner. De to gårdene som ble solgt, er henholdsvis Maridalsveien 35 (bildet), rett nedenfor Aleksander Kiellands plass, og Grønlandsreiret 59. Gårdene er på til sammen 3000 kvadratmeter.

Oppkjøp skaper nordisk gigant
Transaksjoner
Ny utleiesjef i Höegh Eiendom
Karriere
Reitan stakk av med Energiprisen
Tech
Bonum tilkjent erstatning etter smell i luksusprosjekt (+)
Analyse
Gir ikke opp Aker BP
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Slukte BN Bolig
Aktuelt
130 mill for snaut 5.000 m2 (+)
Aktuelt
– Svært overrasket over PBEs negative holdning (+)
Utvikling
Markedet for næringseiendom: – Det er gasspedalen gjennom gulvet
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.