KOBBERVIKDALEN: Administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Morten Hotvedt (t.v.) og ansvarlig for eiendom i Oslo Finans AS, Axel Folkvard på byggetomta for Storcash i Kobbervikdalen i Drammen, en eiendom som Vestaksen nå har solgt til Buskerud Dagligvare.(Foto: Vestaksen Eiendom)

Selger for 112 millioner

I løpet av kort tid har Vestaksen Eiendom AS i Drammen solgt tre eiendommer til en samlet verdi av 112 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Vestaksen Eiendom AS, som eies av Terje Stykket, Rune Isachsen og Helge Mork, investerer i bolig- og næringsprosjekter i områdene Oslo, Drammen, Eiker-bygdene og Kongsberg.

Ledelsen vil nå rendyrke mer rollen som eiendomsutvikler og har valgt å selge seg ut av Storcash-prosjektet i Drammen. Storcash Norge er landets største stormarked for næringsdrivende, og nå bygges det et 2300 kvadratmeter stort bygg i Kobbervikdalen, opplyser selskapet i en pressemelding.

Les også: Bygger stort for Storcash

I tillegg har Vestaksen solgt næringsdelen i første etasje av boligprosjektet Bragernes Kvartal i Drammens sentrum, nærmere bestemt de kommende Rema1000-lokalene i Engene 6 og næringslokalene inn mot Amtmand Bloms gate. Kjøpere her henholdsvis Buskerud Dagligvare og Elite Invest.

Samlet salgsbeløp er på cirka 112 millioner kroner.

Frigjør kapital til nye prosjekter– Dette frigjør kapital som vi kan bruke til å utvikle nye eiendomsprosjekt. Målet vårt er å utvikle gode prosjekter og så selge de videre når prisen er god nok, sier administrerende direktør i Vestaksen, Morten Hotvedt som opplyser at selskapet har flere aktuelle prosjekter som de nå jobber med.

– Vi er stadig på jakt etter nye prosjekter, og da spesielt i Drammensdistriktet, sier Hotvedt som understreker at Vestaksen Eiendom vil stå som ansvarlig for Storcash-utbyggingen og næringseiendommene i Bragernes Kvartal inntil overlevering har skjedd og reklamasjonsfristen har utløpt.

Det er Oslo Finans AS som har tilrettelagt kjøpet for aktuelle investorer. Selskapet, som er rådgivere innen finans- og investeringsvirksomhet, har hele Østlandet som markedsområde.

Les også: Tesla bygger nytt i Drammen

Økt fokus på Drammen– Dette er nettopp den type eiendommer vi er ute etter; eiendommer med god beliggenhet og solide og langsiktige leietakere, sier ansvarlig for eiendom i Oslo Finans AS, Axel Folkvard som opplyser at de stadig oftere ser i retning av Drammensregionen når de vurderer eiendomsprosjekt.

– Drammen er et interessant område som ligger veldig sentralt til både geografisk og i forhold til tilgang på kompetent arbeidskraft, påpeker Folkvard.

Administrerende direktør Morten Hotvedt i Vestaksen bekrefter at interessen fra Oslo-området er økende.

– Det var flere selskaper fra Oslo som var inne i bildet også i forbindelse med dette oppdraget, sier Hotvedt.

Powered by Labrador CMS