ØNSKER MODERNE LOKALER: Snorre Vikdal, prosjektleder i Statens vegvesen, leder anskaffelsen av nytt bygg. De er ute med et større søk for 2019.

Søker inntil 15.000 m2

– Vi vurderer hele Osloområdet, og vektlegger god kollektivdekning og tilgang på vei – siden det er vårt arbeidsfelt.

Publisert

– Vi er anslagvis på jakt etter inntil 15.000 kvadratmeter. Det er ikke helt avgjort hvor mange vi blir enda, ettersom vi ikke har avklart hvilke funksjoner som skal samlokaliseres, sier Snorre Vikdal, prosjektleder i Statens vegvesen, og leder for anskaffelsen av nytt bygg.

– Vi kjører prosessen selv, med Statsbygg som søkemegler og rådgiver, sier Vikdal.

Les også: Flat leieprisutvikling

I dag holder Statens vegvesen region øst, avdeling Oslo til i Østensjøveien 34 på Bryn. Der leier de rundt 13.000-14.000 kvadratmeter av Bryn Eiendom.

– Bryn er et fint område, men med utgående leiekontrakt og bygget mangler en del funksjoner som Statens vegvesen har behov for. Vi vil minimum være 500-600 personer i det nye kontorbygget, fortsetter han.

Les også: Bytte av leietaker koster 2,5 års leie

Søker bredt– Vi vurderer hele Osloområdet, og vektlegger god kollektivdekning og tilgang på vei – siden det er vårt arbeidsfelt. Vi har også satt krav om miljøstandard, og ønsker et moderne miljøbygg, sier Vikdal.

Søker er vidt, og både enbruker- og flerbrukerbygg er aktuelle. De er også svært positive til nybygg, og det er en av grunnene til at de starter søkeprosessen så tidlig.

– Vi håper å flytte inn rundt 2019, det er forholdvis langt frem i tid, men dersom vi skal kunne vurdere et nybygg tar det gjerne 2 til 3 år å få bygd det, understreker han.

– Vi ønsker flest mulig tilbud, avslutter Vikdal.

Les også: – Stabile leiepriser i året som kommer

 

Powered by Labrador CMS