NYBYGG: Ticon Eiendom starter nå oppføringen av dette bygget i Drammen, etter at halvparten av arealene er leid ut.

Her kommer nytt kontorbygg på 10.000 m2

Ticon Eiendom AS igangsetter bygging av et større kontorbygg på Bangeløkka i Drammen med planlagt ferdigstillelse 4. kvartal 2017.

Publisert Sist oppdatert

Ticon har besluttet i sitt arbeid med utvikling av Bangeløkka Næringspark å igangsette bygging av prosjektet BB110 som vil bestå av 9.000 kvadratmeter kontorlokaler fordelt på tre plan, og en parkeringskjeller på 4.500 kvadratmeter.

Ifølge Asgeir Svendsen, direktør næringseiendom i Ticon Eiendom, vil bygget få en meget god eksponering, i tillegg til å være lett tilgjengelig fra både E18, E134 og Bjørnstjerne Bjørnsons gate (4-felts gate som går inn til sentrum med hovedbusstasjonen og Drammen stasjon inkl. Flytoget).

Bangeløkka er hovedknutepunktet for adkomst til Drammen fra både sør, sør-øst og vest, og det passerer i dag ca 50.000 biler i døgnet. Beliggenheten er også som et geografisk midtpunkt med hensyn til arbeidsmarkedene i Vestfold, Kongsbergregionen, Drammensregionen og Oslo/Bærum/Asker.

Som totalentreprenør er valgt POB Entreprenør AS.

Les også: Satser 250 mill på utvikling av kjøpesenter i Drammen

Les også: Skanska bygger nye lokaler for Albjerk Bil på Åssiden

Halve bygget allerede utleidLeietakerne er beslektede virksomheter som uavhengig av hverandre har kommet frem til at beliggenheten og bygget er ideelt for sine virksomheter. Disse er:

• GK Inneklima ASTotalteknisk entreprenører og servicepartner innen ventilasjon, energi, automasjon, rør osv.

• Assemblin AS (tidligere Imtech AS)Tjenesteleverandør innen rør, elektro og automasjon.

• Ing. Ivar Pettersen ASElektroentreprenør og med utvidet produktspekter og tjenester.

• Block Watne ASEn av Norges største bolig utbyggere, tidligere eid fra Drammen, nå eid av OBOS.

– Med disse leietakerne skapes et fagkluster i Bangeløkka Næringspark, til beste for markedet og kundene, og ikke minst med interessante utviklingsmuligheter mellom aktørene. Det er en spesielt fordelaktig lokasjon for denne type virksomheter ved at de kommer raskt på og av hovedveinettet, sier Asgeir Svendsen.

Ticon-direktøren sier at man er i prosess med flere interessenter og at man ser frem til å videreutvikle både fagmiljøet i dette bygget og Bangeløkka Næringspark generelt i tiden fremover.

– Bedrifter som allerede har etablert seg på Bangeløkka underbygger klusterkonseptet. Her nevnes blant andre Get, Nordialog og Certego (tidl. Låsgruppen). Tesla Motors har etablert et stort visnings- og klargjøringssenter på naboeiendommen, og Ticon er valgt til å utvide etableringen med et nytt klargjøringssenter på 3.500 kvadratmeter i en av våre to naboeiendommer som også er under utvikling, sier Svendsen.

Les også: Tesla bygger nytt i Drammen

Les også: Bygger stort for Storcash

Fleksibilitet og skreddersømBygget vil bestå av nybygg i tillegg til eksisterende bygg på 3.000 kvadratmeter, og det er lagt opp til funksjonell og god design. Leietakerne kan være med på å bestemme både arealinndeling og materialvalg.

– Det blir lagt vekt på et godt energimerke på bygget, og også på å optimalisere faktisk bruk av energi både i driften av eiendommens felles tekniske anlegg og leietakers eget driftsforbruk, sier Asgeir Svendsen.

Powered by Labrador CMS