Kjøpte handelspark

Britiske Tristan Capital Partners har kjøpt en handelspark utenfor Arendal.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Britene er ikke ukjent med Norge, i november kjøpte de åtte eiendommer fra Coop Eiendom Norge for 1,2 milliarder kroner. Nå har fondsforvalteren kjøpt handelsparken Stoa Vest utenfor Arendal for 47 millioner euro. Selger er Nordea Liv.

Basert på dagens valutakurser tilsvarer prisen 440 millioner kroner. Handelsparken er kjøpt av et opportunistisk fond til Tristan Capital Partners, som tyder på at de har utviklingsplaner for parken.

Stoa Vest ligger langs E18 og har et totalt areal i dag på 22 500 kvadratmeter. En pris på 440 millioner kroner tilsvarer dermed en kvadratmeterverdi på 19 550 kvadratmeter. Men ifølge en pressemelding inngår butikkene til Coop og Biltema ikke med i transaksjonen.

På den annen side er det potensial for utvikling av ytterligere 11 500 kvadratmeter, jfr. den opportunistiske tilnærmingen.

Daniel Harris, som er ansvarlig for de nordiske aktivitetene til Tristan, sier i meldingen at parken er det dominerende handlestedet i området, i det han omtaler som en økonomisk robust region. Ifølge Harris har veksten i detaljomsetningen her vært større de ti seneste årene enn den generelle veksten i Norge.

Malling & Co har som i november i fjor bistått Tristan Capital Partners med transaksjonen, mens Arntzen de Besche har vært juridisk rådgiver.

Powered by Labrador CMS