BLÅ TALL: 2014 var det første regnskapsåret hvor Infill AS gikk i pluss. Utviklingsleder Bjørnar Johnsen (foran) og daglig leder Jarl Fronth kan også vise til blå tall for fjoråret.

Fyller på med eiendommer

Selskapet Infill startet med å identifisere 350 små og vanskelige tomter innenfor Ring 2 i Oslo hvor det var rom for utbygging. Siden har selskapet kjøpt store eiendommer av Runar Vatne, Carl Erik Krefting og Hans Petter Krohnstad.

Publisert

I 2002 etablerte Bjørnar Johnsen og Yngve Bruksås eiendomsutviklingsselskapet Infill AS. Ideen var å identifisere og bygge ut små og vanskelige tomter sentralt i Oslo. Gjennom et nøysomt arbeid fant de frem til 350 tomter innenfor Ring 2, hvor flere av dem var eid av Oslo kommune.

Kjøpte seks tomter– Vi fikk kjøpe seks tomter av kommunen til markedspris. Etter hvert som byggene på disse tomtene ble ferdigstilt, skjønte også de private eierne at dette var lurt, derfor ble det vanskeligere å kjøpe slike tomter, sier gründer og utviklingsleder Bjørnar Johnsen i Infill.

Flere av de 350 tomtene  var dessuten beliggende mellom to sameier. For å få kjøpe en slik tomt, er det derfor nødvendig med en positiv beslutning i begge sameiene.

– Vi vet jo hvor vanskelig det er å oppnå enighet i ett sameie, så da kan man tenke seg hvordan det er nå to sameier skal bli enige, ler han.

Les også: – Dette blir Oslos råeste leiligheter

710 prosent utnyttelseEstate Nyheter treffer Johnsen og daglig leder, Jarl J. Fronth, i en leilighet i Vøyensvingen 10 et steinkast unna Aleksander Kiellands Plass. Her har Infill oppført et boligbygg med 12 leiligheter over 7 etasjer. Tomten, som selskapet kjøpte av Oslo kommune, er på 150 kvadratmeter.

– Vi har fått til en utnyttelse på 710 prosent her. Det er vi svært fornøyde med, sier Jarl J. Fronth.

Oslo bys arkitekturprisInfill har også bygget 9 leiligheter på en 230 kvadratmeters tomt i Parkveien 5 b/c – et prosjekt som mottok Oslo bys arkitekturpris i 2012.

– Det betyr veldig mye for oss. Dette er den prisen som henger høyest, mener Johnsen.

I 2013 ble dessuten Dælenggata 36, hvor selskapet hadde klemt inn 21 leiligheter på en 317 kvadratmeters tomt, kåret til Årets Bygg av Byggeindustrien.

– Prosjektet var i konkurranse med store bygg, derfor var det en stor og positiv overraskelse for oss, sier han.

Boliger på GrünerløkkaI mangelen av mindre tomter har Infill begynt å kjøpe større eiendommer. I 2012 kjøpte selskapet Nordre gate 20/22 på Grünerløkka av Runar Vatne, én av gründerne bak Søylen Eiendom. Her åpner reguleringsplanen for en ny bebyggelse på 5.500 kvadratmeter BTA, som inkluderer 50-60 boliger. I tillegg blir det næringslokaler med blant annet servering ut mot Nordre gate.

Forventet byggestart er i 2017, og i mellomtiden leies bygget ut.

Les også: Flat boligprisutvikling i februar

Tilfeldig sammentreffSamme år kjøpte Infill også i Skippergata 26. Eierne av dette bygget var Carl Erik Krefting og Hans Petter Krohnstad, som sammen med Runar Vatne utgjør trekløveret i Søylen Eiendom.

Ifølge Fronth var det et tilfeldig sammentreff at de kjøpte av alle de tre gründerne av Søylen Eiendom.

TransformererSelskapet har også kjøpt Skippergata 22 av agenturfirmaet Tjersland AS. I Skippergata har Infill nå et areal på 4.500 kvadratmeter fordelt på de to bygårdene. Planene er 40 leiligheter, kontor og servering.

I begge bygårdene planlegger Infill et transformasjonsprosjekt hvor de kombinerer nytt og gammelt. De ønsker også å åpne opp mellom eiendommer samt å skape en ny passasje gjennom kvartalet til Jernbanetorget.

Fikk med Aspelin RammTil tross for at Infill ble etablert tilbake i 2002, var 2014 det første regnskapsåret selskapet gikk i pluss. Dette året var omsetningen på drøyt 62 millioner kroner og resultat før skatt på 3,4 millioner.

I skrivende stund er ikke årsregnskapet for 2015 klart, men ifølge Fronth skal resultatet være positivt også for dette året.Infill AS er i hovedsak eid av Aspelin Ramm Eiendom, som kom inn på eiersiden i 2007. Gründeren Bjørnar Johnsen sitter igjen med en mindre eierandel.

– Dette er et resultat at selskapet er blitt større og at vi var avhengige av å få inn kapital. Nå som vi er blitt større, kan vi også gjøre større prosjekter, sier Johnsen.

Les også: – Eiendom som ikke kan konverteres kan egentlig bare rives

 

Powered by Labrador CMS