Solgt for 1,3 mrd.

Så er det endelig klart hvem som tar over Raufoss Industripark.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

SPG Corporate Finance fikk i mars i fjor oppdraget med å selge industriparken (se oversiktsfoto) på vegne av eierne.

Den formelle eieren er Raufoss Næringspark ANS. Hovedaksjonær her er Storebrand-fondet Optimér med 50 prosent. Orkla-fondet NLI Raufoss eier 25 prosent, Storebrand Liv 15 prosent og Raufoss Industripark III AS 10 prosent, der blant annet Vestre Toten kommune og FG Eiendom AS er inne på eiersiden.

Amerikansk storeierNE nyheter skrev i desember at et NRP-syndikat blir kjøperen av parken, og i januar at amerikanere trolig er største investor i dette syndikatet.

Og nå er salget formelt i orden, det skjedde 24. februar. Kjøpet omfatter hele Raufoss Industripark, som består av ca. 240 000 kvadratmeter med eiendom og ca. 3000 mål tomt. Eiendommene kjøpes ifølge en pressemelding sent onsdag kveld på basis av en eiendomsverdi på ca. 1,3 milliarder kroner.

NE nyheter antydet i desember en salgssum på drøyt 1,3 milliarder kroner og en netto direkteavkastning – yield – på om lag 7,5 prosent. 1,3 milliarder i pris tyder på at yielden ligger på slutten av 7-tallet.

Blystad innMajoritetseieren i den nye eierkonstellasjonen blir som NE nyheter skrev amerikansk og er det amerikanske fondet H.I.G. Capital. Med på laget får de blant annet Arne Blystad og NRP.

De største selgerne er Storebrand Optimér, NLI Eiendomsinvest og Storebrand Livsforsikring. Nammo og Vestre Toten Kommune viderefører ifølge pressemeldingen sitt eierskap i parken i den nye eierstrukturen. Storebrand Optimér har vært største eieren i Raufoss Industripark siden 2007.

– Mandatet til Storebrand Optimér har siden oppstarten i 2006 vært å bygge opp, forvalte og realisere prosjekter innen næringseiendom, og et salg har ligget i kortene hele veien. Vi har satt stor pris på samarbeidet med Raufoss Næringspark, og er trygge på at de nye eierne vil fortsette å utvikle området til beste for regionen, sier daglig leder Sveinung Lindaas i Storebrand Optimér i pressemeldingen.

– Imponerende miljøKjøpet av Raufoss Industripark er tilrettelagt av NRP Finans AS, som altså blir medeier fremover. NRP vil nå følge selskapet videre i utviklingen av Raufoss Industripark.

– Det er et imponerende miljø som er bygget opp rundt materialteknologi og automatisert produksjon på Raufoss. Det er et ønske at dette videreutvikles, noe som vil være medvirkende til bedriftenes suksess og økt verdiskapning, som igjen sikrer deres tilstedeværelse på Raufoss, sier daglig leder Christian Ness i NRP Finans i meldingen.

VidereutviklingOrdfører Leif Waarum i Vestre Toten Kommune er fornøyd med at de nye majoritetseierne har signalisert vilje og ønske om å utvikle industriparken videre. Dette skal skje i nært samarbeid med virksomhetene og lokalsamfunnet.

Daglig leder John Einar Jørgensen i Raufoss Næringspark sier i pressemeldingen at de er positive til at de nye eierne som har mål om et langsiktig eierskap. Ifølge Jørgensen ønsker eierne å videreutvikle parken både gjennom å vokse med dagens leietakere, samt å tiltrekke nye leietakere til industriparken.

Advokatfirmaet Haavind representerte for øvrig selger i transaksjonen, mens Arntzen de Besche representerte kjøperen.

Powered by Labrador CMS