Kjøpte stor handelsportefølje

Kildare Partners har tatt over en handelsportefølje for bortimot 350 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Transaksjonen er altså stor, men har ikke fått medieoppmerksomhet.

Analytiker Sondre Hybertsen i Colliers International Norge bekrefter imidlertid overfor NE nyheter at Norsk Handelseiendom ASA, som var det formelle salgsobjektet, var et syndikat satt opp av Fazenda, og med spredt eierstruktur. Eiendomsmassen ble forvaltet av Fazenda.

Norsk Handelseiendom AS står ifølge ikke alltid like oppdaterte Purehelp.no oppført med eierinteresser i syv andre eiendommer og er eid av Norsk Handelseiendom Holding.

Uansett, kjøper av den 29 000 kvadratmeterstore porteføljen var Kildare Partners LLP, der Colliers representerte kjøper i transaksjonen. Fem av seks eiendommer i porteføljen er ifølge Hybertsen lokalisert på Østlandet, mens en eiendom er i Nordland.

Prisen for porteføljen er altså nærmere 350 millioner kroner, og Atrium CBRE anslår i sin seneste markedsrapport direkteavkastning – yielden – til ca. 8,25 prosent. En pris på 350 millioner kroner tilsvarer også en gjennomsnittlig kvadratmeterverdi på noe over 12 000 kroner.

Overtakelse av porteføljen skjedde i september 2015. Gjenværende leietid av kontraktene var på ca. 4 år.

Fazenda-Gruppen er en uavhengig rådgiver og partner innenfor områdene direkteinvesteringer, corporate finance, kapitalforvaltning, eiendomsforvaltning og forretningsførsel. Fazenda-Gruppen jobber i hovedsak med private investorer, institusjonelle investorer og eiendomsselskaper.

Fazenda Securities AS ble stiftet i 2004 av Gudmund Sørensen. NE nyheter skrev i april 2014 at Fazenda Securities og Bratsberg Gruppen skal hente inn 170 millioner kroner til et nytt eiendomsselskap, men at interessen så langt var laber.

Kildare Partners ble etablert i 2013 for å kjøpe næringseiendom og eiendomsrelaterte investeringer i Europa. Kildare er et private equity-selskap som jakter opportunistiske investeringsprodukter, både når det gjelder gjeld og egenkapital. Det første fondet ble etablert i 2013, med 2 milliarder pund i kommittert kapital.

Powered by Labrador CMS