Renoverer gammelt hovedkontor

Höegh Eiendom er i ferd med å renovere det gamle hovedkontoret i Wergelandsveien 7.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er en ombygging som har fått lite oppmerksomhet i mediene. Den 11 000 kvadratmeterstore eiendommen ved siden av Slottsparken er opprinnelig fra 50-tallet og ble ført opp for forsikringsselskapet Dovre, som gikk konkurs. Leif Höegh & Co satt i bygget fra begynnelsen av 80-tallet, men flyttet til Skøyen i 2005, og Höegh Eiendom holder til i Parkveien 55.

En arkitektkonkurranse som ble vunnet av Odd Thorsen AS, har resultert i det nye uttrykket (se illustrasjon), der Realbygg fikk entrepriseoppdraget. Utleiesjef Hans Olav Johannessen i Höegh Eiendom viser NE nyheter rundt i lokalene, det vil si, han begynner først med fasaden.

Opprinnelig uttrykk– Vi måtte gjøre noe med fasaden. Planmyndighetene var opptatt av vern av denne, men vi har lagt vekt på å bevare det opprinnelige uttrykket, sier Johannessen. Det betyr kledning i steinplater og spesialproduserte bygningselementer, med sterk fokus på materialkvalitet og utførelse.

– Og så har vi installert 6-lagsvinduer, som må være unikt i verden. Det betyr at vi ikke trenger utvendig solavskjerming, og det blir ikke varmetap, sier utleiesjefen.

– Innvendig har vi satt inn et nytt ventilasjonsaggregat og styresystem for ventilasjonen. Vi har redusert energiforbruket i bygget med 60 prosent. Det blir et energibygg, med minimum energiklasse B, og det viser at det er mulig å redusere energiforbruket i gamle bygg uten store investeringer, fortsetter Johannessen.

Miljøvennlig– Hvor viktig er den nye miljøstandarden til bygget? – Vi ønsker å lage et miljøvennlig bygg, selv om det generelt er få leietakere som setter miljø øverst på listen når de velger lokaler. Beliggenheten er viktigst, men profilen til det nye bygget har vært viktig i markedsføringen, svarer Johannessen.

Höegh Eiendom har også oppgradert fellesarealene i tråd med historikken til bygget med et tidløst inngangsparti. Her skal det blant annet installeres en interaktiv TV-skjerm.

– I kjelleren er det en stor sykkelparkering i et låsbart rom, og det er dusj og garderober. Dette er etterspurt av leietakerne. En trygg sykkelparkering og nærhet til offentlig kommunikasjon er viktig for leietakerne, sier Johannessen. Det tar 5-6 minutter å gå gjennom Slottsparken til Nationaltheatret stasjon. I tillegg disponerer leietakerne 30-40 parkeringsplasser i to underjordiske plan.

70 prosent tomtDa Höegh Eiendom begynte ombyggingen av Wergelandsveien 7 for ett år siden, stod 1. etasje og etasjene 5-11 ledige. 70 prosent av bygget var tomt, etter at store leietakere som dataselskapet SuperOffice og forskningsorganisasjonen NIFU hadde flyttet ut. I mellomtiden er 6.-11. etasje leid ut, og to nye leietakere kan være på vei inn. I så fall vil ledigheten i bygget bare være på 1000 kvadratmeter.

Inn på nyåret er kommet leietakere som næringsmegleren Colliers International, kommunikasjonsbyrået Nucleus og advokatfirmaet Hammervoll Pind. Den kanadiske ambassaden og pensjonsforsikringsselskapet Silver har vært i bygget i lengre tid. Leienivået ligger på «øvre del av 2000-tallet», og det er inngått lange leiekontrakter.

– Vi har ønsket å skape et miljø i bygget og ikke så mye «corporate», men det er «high end»-business, og vi er fornøyd med miksen. Vi kjemper imidlertid ikke med Tjuvholmen og Aker Brygge om leietakerne, sier Johannessen. Hammervoll Pind sitter for øvrig i cellekontorer i ombygde lokaler, Nucleus og Colliers i mer åpne og aktivitetsbaserte miljøer.

Höegh Eiendom har også bygget om kantinen i Wergelandsveien 7, det vil si den er blitt til en personalrestaurant drevet av «De 3 stuer». I tillegg til lunsj serveres frokost og overtidsmiddag.

Bevisst valg– Det var et bevisst valg med «De 3 stuer», det er faglærte kokker som jobber her. Kantinen kan brukes hele dagen, også til uformelle møter. I tillegg blir det en uteservering i tilknytning til kantinen, forteller Johannessen.

Fasaderehabiliteringen, ombyggingen av inngangspartiet og fellesarealene koster Höegh Eiendom om lag 65 millioner kroner. I tillegg har de mottatt støtte fra Enova på hele16,2 millioner.

– Når er bygget klart? – Hovedgrepene med fasade og fellesarealer og tilpasningene for leietakerne som flyttet inn i januar, skal være ferdig i løpet av første kvartal. Det er kun småting her som gjenstår. For de resterende arealene regner jeg med innflytting og ferdigstillelse i løpet av året, sier Johannessen.

Powered by Labrador CMS