Aker Brygge nominert til Cityprisen

Norwegian Propertys storutbygging av Aker Brygge er nominert til Cityprisen 2016.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Aker Brygge er den tredje kandidaten som er med i kampen om Cityprisen 2016 som deles ut på Citykonferansen. Norwegian Property har brukt milliardbeløp på en total opprustning av både kontorbyggene og kjøpesentrene. Resultatet er blitt så bra at prosjektet kan vinne Cityprisen 2016.

Juryen, som har plukket ut tre kandidater til den prestisjetunge prisen, skriver at knapt noe byområde i Norge har vært så ladet med generelle forestillinger og fordommer som Aker Brygge. «Som Norgeshistoriens første store private transformasjon ble Aker Brygge selve bildet på jappetid og et nyurbant Norge».

Aker Brygge var populært hos både utenlandske turister og folk fra utenfor Oslo. Men de fikk ikke sving på kjøpesenteret, og store deler av Aker Brygge var lite besøkt. Juryen skriver at utbygger Norwegian Property har vært dristige og konsekvente i sin tilnærming til opprustingen. Mye av det eksisterende er beholdt, samtidig som det er gjort en omfattende modernisering av butikkarealene. Fokus har vært handel på gateplan. Norwegian Property har også styrket tilgangen til fjorden ved at båter er blitt flyttet. Juryen mener Norwegian Property har lyktes med å ta vare på de urbane kvalitetene og de betydelige ambisjonene som alltid har ligget i Aker Brygge-prosjektet.

«I sum betyr dette at pilene nå peker oppover på Aker Brygge. Inntjeningen er bedre, bydelen fremstår med ny vitalitet og alt dette er oppnådd samtidig som arkitektoniske og historiske kjernekvaliteter er att vare på og videreført på en imponerende måte», skriver juryen når den forklarer hvorfor Aker Brygge er nominert til Cityprisen 2016.

Det har vært mange arkitekter involvert i Aker Brygge-prosjektet (DARK arkitekter, Niels Torp arkitekter, Spacegroup, Ghilardi + Hellsten arkitekter Link arkitektur Landskap) og entreprenører (Bundebygg, Vedal Prosjekt, AF Gruppen, Braathen)

De andre kandidatene til Cityprisen 2016 er Sørenga og Verftsgata 2.

Powered by Labrador CMS