Trøndere kjemper om Cityprisen

Prora Eiendoms Verftsgata 2 er nominert til Cityprisen 2016.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Den 11. februar i år deles Cityprisen 2016 ut på Citykonferansen. Blant de tre kandidatene som kjemper om den prestisjetunge utmerkelsen er Sørenga-prosjektet, som NE nyheter omtalte i går. Men det er ikke bare Oslo-prosjekter som kan vinne Cityprisen 2016. Trondheim-prosjektet Verftsgata 2 er også blant de nominerte prosjektene.

Det er Prora Eiendom, som drives av Terje Eriksen, som står bak prosjektet Verftsgata 2. Bygget på 18 000 kvadratmeter ble leid ut til Adresseavisa, og avisen ble tidlig inkludert i prosjektet. «Hele prosjektet bærer preg av usedvanlig tett og godt samarbeid mellom ulike aktørgrupper, med reell verdiskapning både økonomisk og i form av arkitektonisk kvalitet som resultat», skriver juryen som har nominert prosjektet til en av finalekandidatene for Cityprisen 2016.

Det legges vekt på at Verftsgata 2 er et svært vellykket prosjekt for Trondheim som by. « Byens befolkning utnytter uteområdene i prosjektet til rekreasjon og benytter seg av servicetilbud, ikke minst ved at prosjektet utnytter kvalitetene knyttet til nærheten til elven. Den oppbrutte fasaden mot kaikanten og de gjennomgående godt opparbeidede bygulvene rundt huset er en klar styrke. Et viktig grep har vært å etablere mange innganger på bakkeplan til de utadrettede funksjoner. Dermed bidrar prosjektet til å aktivisere bymiljøet rund seg», fortsetter omtalen om Verftsgata 2.

Verftsgata 2 trekkes frem som et utmerket prosjekt som har høy arkitektonisk kvalitet og en «bevissthet rundt sitt urbane ansvar som må kunne kalles rent nybrottsarbeid i Trondheim». Juryen som har funnet frem tre Cityprisen-kandidater mener prosjektet også har en økonomi og driftsresultater som gjør det til et bærekraftig og vitalt bidrag til lokal eiendomsutvikling. «Det er et eksempel til etterfølgelse», avsluttes omtalen om prosjektet.

Powered by Labrador CMS