Sørenga i kamp om Cityprisen

Sørenga-prosjektet er nominert til Cityprisen 2016.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det store utviklingsprosjektet Sørenga er en av tre kandidater til Cityprisen 2016, som blir delt ut på Citykonferansen den 11 februar. Det er utviklerne Sørenga Utvikling KS og Bjørvika Infrastruktur AS som står bak utbyggingen av 80 000 kvadratmeter på Sørenga. Der er det utviklet boliger, bevertning og sjøbad på tomten som ble kjøpt for nesten 1 milliard kroner i 2008.

LPO, MAD, Jarmund Vigsnæs og Kari Nissen Brodkorb er arkitektene som har arbeidet med Sørenga-prosjektet, i tillegg har en rekke andre aktører vært involvert. Juryen som har nominert og skal vurdere kandidatene til Cityprisen 2016 skriver at det helt siden LPOs kvartalsplan ble vedtatt i 2008 har vært «arbeidet utrettelig med å etablere et bystrøk som henter maksimalt utu av de unike kvalitetene som ligger i prosjektets beliggenhet».

«Til tross for et stort antall involverte aktører, fremstår Sørenga i dag som et særdeles helhetlig og homogent område, med en relativt dempet og nøktern arkitektur, sørlig om man sammenligner med Barcode, Tjuvholmen og det som hittil er bygget ved fjorden» skriver juryen om Sørenga.

Det trekkes frem flere kvaliteter med Sørenga, både som byggeprosjekt og som gave til byens befolkning. Arkitektur, bygulv og offentlig rom har høy kvalitet, med god materialbruk og fine, robuste detaljeringer. Utviklerne Sørenga Utvikling og Bjørvika Infrastruktur får også ros for å ha skapt en åpen og inkluderende bydel, hvor ikke bare beboerne føler seg hjemme. «Sjøbadet var en braksuksess for et bredt lag av byens befolkning, og samarbeidet mellom både plan- og bygningsetaten og Kystleden har ført til at dette er en splitter ny bydel som tross sin foreløpig perifere posisjon i byen har fått en tung, lokal forankring», skrives det videre om Sørenga.

Juryen som har nominert Sørenga til en av kandidatene til Cityprisen 2016, mener prosjektet i sum er «et åpent og tilgjengelig prosjekt, der høye kvadratmeterpriser og gjennomgående kvalitet i alle løsninger er kombinert med en usnobbete utforming som allerede er omfavnet av hele Oslo».

NE nyheter kommer med en presentasjon av de to andre kandidatene til Cityprisen 2016 senere denne uken.

Powered by Labrador CMS