SÅ MYE HAR VI SOLGT: DNB-sjef Rune Bjerke.

Har solgt for 15 milliarder på få uker

Publisert Sist oppdatert

DNB-salgene slår kraftig ut på transaksjonsvolumene i Norge, Sverige og Danmark.

I går ble det endelig bekreftet at DNB kom i mål med salget av Oslo City, til et konsortium bestående av Entra og Steen & Strøm. Eiendomsverdien er fem milliarder kroner. Entra overtar kontordelen for 1,7 milliarder kroner, mens Steen & Strøm blir eier av kjøpesenterdelen for 3,3 milliarder kroner.

For noen dager siden ble et kjent at DNB selger hotellet Radisson Blu Waterfront, beliggende ved sentralstasjonen i Stockholm. De svenske nettstedet Fastighetsvärlden har anslått transaksjonsverdien til 1,7-1,8 milliarder svenske kroner, som tilsvarer om lag det samme i norske kroner.

Les også: Vanskeligere å få lån til næringseiendom

Les også: Salgsvolumet har passert 100 mrd. 

I siste halvdel av november ble det offentligjort at DNB selger hotelleiendommen Royal Christiania i Oslo til til Petter Stordalen og Varner for 1,9 milliarder kroner.

Noen uker før dette solgte DNB hovedkontoret sitt i Bjørvika i Oslo til Trond Mohn, for 3,9 milliarder kroner.

Ytterligere solgte DNB i begynnelsen av desember 1000 leiligheter i Danmark, med et samlet utleieareal på 93.000 kvadratmeter. Eiendommene ble overtatt av DNB da det danske eiendomsselskapet Centerplan gikk konkurs under finanskrisen.

Verdien på denne handelen er ikke kjent, men også her er det snakk om milliardsummer. Et nøktert anslag tilsier et par milliarder kroner for hele porteføljen.

Les også: Frykter oljebremsen skremmer investorene

Under DNBs årlige næringseiendomseminar i slutten av oktober, uttalte konsernsjef Rune Bjerke i DNB at det er mange lysglimt i markedet for næringseiendom. 

– Det er svært mange som vil kjøpe, sa Rune Bjerke.

Og siden den gang har altså DNB solgt næringseiendom for rundt 15 milliarder kroner i Norge, Sverige og Danmark.

Les også: Har hatt marginene på sin side

Powered by Labrador CMS