OPPDATERT: OBOS med gigantkjøp

OBOS kjøper Ulven AS fra Storebrand Livsforsikring og Fabritius Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oppdatert med utfyllende kommentarer fra Fabritius Gruppen.

Ifølge en pressemelding har det Storebrand og Fabritius-eide Ulven Holding AS solgt Ulven AS til OBOS. Selskapet har et tomteområde på 280 mål, med 220 000 kvadratmeter eiendom. Kjøpet gjør at OBOS blir ledende i boligutviklingen i området.

– Vi har som ambisjon å være med på å forme byen og ser det som en del av vår samfunnsrolle å ta ansvaret for store byutviklingsprosjekter. Dette er en del av Hovinbyen, som er et prioritert utbyggingsområde i kommuneplanen som bystyret i Oslo vedtok i høst. På Ulven kan det bli plass til flere tusen boliger og mange attraktive arbeidsplasser, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Fabritius og Storebrand har eid Ulven AS sammen i fem år og fikk i sommer regulert det store tomteområdet.

– Det er den største reguleringen i Oslo så langt i år, kommenterer Fabritius-sjef Asgeir Solheim til NE nyheter. Men en avgjørende årsak til salget er at Ulven-området er i ferd med å få en langt større boliger enn opprinnelig planlagt, blant annet som følge av et ønske fra statlige myndigheter og Oslo kommune. Opprinnelig var planen at mye av området skulle reguleres til næringsarealer.

– Storebrand har ikke lov til å være med som boligutvikler. OBOS tok kontakt med oss i høst, og prosessen har egentlig gått ganske raskt. Vi realitetsbehandlet derfor saken og spurte oss selv om vi ville være med videre. OBOS er en «super-proff» aktør, og vi tok avgjørelsen om et salg ut fra en totalvurdering og en pakkeløsning, sier Solheim.

En endelig transaksjon forutsetter godkjent styrebehandling i de de respektive selskapene, og at konkurransemyndighetene godkjenner avtalen.

Illustrasjon: LPO Arkitekter AS

 

Powered by Labrador CMS