Tomtejakt gir rekordpriser

Publisert Sist oppdatert

Bekkestua i østre Bærum har de siste årene opplevd en stor forandring, og det har blitt investert betydelig beløp i nye leilighetskomplekser og næringsbygg. 

En av de som har satset tungt på Bekkestua, er Bjørn Rune Gjelsten

Les også: Gjelsten krymper nybygg

Tyske investorer har også funnet veien til hit. For rundt ett år siden ble det kjent at det tyske eiendomsfondet Deka kjøper Bekkestua Senter. Selger var Gjelsten-eide Profier. 

Blant de som den siste tiden har posisjonert seg på Bekkestua, er Vedal-familien fra Oslo, som eier entreprenørselskapet Vedal AS. De har kjøpt tre boligeiendommer beliggende rett bak Bekkestua Senter. 

Og selgerne kan si seg godt fornøyde med prisen de har fått. En av disse er Harald Algarheim, som selger huset sitt for 21 millioner kroner til Vedal-familien, ifølge Budstikka. Huset, som beskrives som «litt slitent», kjøpte Algarheim for 510.000 kroner i 1993.

I løpet av disse årene har det vært regulert en vei over eiendommen, men den kom aldri.

Les også: Vil ha 30 millioner for Esso-stasjon på Stabekk

– Vi har hele tiden levd med begrensningen på eiendommen på grunn av veien som skulle komme. Først i år ble det klart at den ikke kommer, sier Algarheim til Budstikka.

Han har i lengre tid jobbet sammen med flere naboer for å posisjonere seg i forhold til eventuelle eiendomsinvestorer.

– Vi er tre grunneiere som har jobbet sammen om dette siden 2013, og som har solgt samtidig. Det var vi som tok kontakt med Vedal, sier Algarheim.

Les også: Grunneiere får tredoble på Bekkestua

Den ene av disse naboene har solgt sin eiendom for 16,3 millioner kroner. Overgangssummen for den siste eiendommen er ikke kjent, men Budstikka skriver at prisen trolig er på nivå med de to andre som nå er solgt.

– Vi arbeider i disse dager med en felles plan for hele området sammen med de øvrige grunneiere, etter krav fra kommunen. Dette arbeidet vil danne rammer for blant annet høyder, utnyttelse og fellesarealer, skriver Anders Vedal i en epost til Budstikka

Planen er ifølge Vedal å bygge leiligheter på eiendommene.

Les også: Må si nei til flere leietakere

 

Powered by Labrador CMS