Drøyt 2,5 mrd.

Så er det klart hvem som er kjøperen av Statoils hovedkontor på Forus.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Og det er som NE nyheter skrev for litt over en måned siden amerikanske Colony Capital. Prisen er litt over 2,5 milliarder kroner, som NE nyheter hadde hørt fra ett markedsforhold.

Statoil bekrefter nå på hjemmesidene avtalen, der oljeselskapet som NE nyheter har skrevet inngår en leieavtale på 15 år med opsjon på forlengelse. Eiendommen ble lagt ut for salg i vinter og har vært markedsført både nasjonalt og internasjonalt. Rådgivere til Statoil har vært Atrium CBRE og Advokatfirmaet Haavind AS, mens Colliers International har væt rådgiver for Colony Capital.

Kontoret på Forus består av ca. 100 000 kvadratmeter og har ifølge meldingen vært gjennom flere faser med utvidelser og modernisering siden første byggetrinn sto ferdig i 1979. Den siste oppgraderingen med nytt forretnings- og konferansesenter åpnet i fjor.

– Lokalene på Forus Øst er fortsatt vårt hovedkontor, og vi har med denne avtalen sikret oss en lang horisont for bruk og utnyttelse av eiendommen, sier direktør Kåre Thomsen, som er ansvarlig for kontorbyggene i Statoil.

Han sier videre at avtalen er resultatet av en vellykket salgsprosess, og Thomsen mener Colony Capital er en langsiktig og god eier for bygget.

– Som leietaker vil Statoil fortsatt være ansvarlig for drift og vedlikehold av eiendommen, samtidig som salget frigjør kapital til utviklingen av vår kjernevirksomhet, sier Thomsen.

Brutto leieinntekter ligger på 148,7 millioner kroner, Med en pris i overkant av 2,5 milliarder kroner tilsvarer det en brutto direkteavkastning – yield – på drøyt 5,8 prosent. Eierkostnadene er gitt opplysningene fra Statoil ikke så høye, slik at nettoyielden trolig er rundt 5,6 prosent, som NE nyheter fikk antydet.

Powered by Labrador CMS