OBOS bekrefter kjøp

OPPDATERT: OBOS bekrefter kjøpet av Sandakerveien 121.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oppdatert med utfyllende informasjon.

NEnyheter skrev i slutten av mars at OBOS etter alt å dømme er kjøperen av Schibsteds trykkeri i Nydalen (bildet). Det var forsiktig skrevet, vi visste at OBOS er kjøperen.

Fredag kom meldingen om at OBOS Nye Hjem kjøper aksjene i selskapet Nydalen Næringseiendom AS fra et syndikat satt opp av Pareto. Adressen er Sandakerveien 121. Overtakelse er nå til mandag.

NE nyheter skrev at det er muligheter for en boligutvikling av eiendommen er til stede på lang sikt, men Schibsted har igjen ti år av sin leiekontrakt, med opsjon på inntil 15 år etter det. OBOS skriver at eiendommen vurderes som en attraktiv boligtomt.

– Eiendommen må omreguleres, og området tåler en høy grad av fortetting med mer enn 1000 boliger innenfor eiendommens 43 dekar tomt. Her er det kort avstand til knutepunkt med blant annet T-bane. Men først skal vi drifte og forvalte eiendommen på en best mulig måte i årene fremover, sier visekonsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS i en pressmelding.

NE nyheter har skrevet at brutto kjøpesum skal ligge på noe over 1 milliard kroner, nettobeløpet noe under milliarden. Yielden skal være i overkant av 6 prosent. Fra annet markedshold er det påpekt at yielden er noe skarpere, rett under 6 prosent.

Kjørberg Siraj sier til NE nyheter at partene er enige om ikke å oppgi noen transaksjonspris.

– Men nå gleder vi oss til sammen med Avantor å ta fatt på byutvikling i Nydalen, sier visekonsernsjefen.

Bygget i Nydalen inneholder i dag to pressehaller, pakkeri, papirlager og utkjøringshall, foruten administrasjonskontorer, personalrom og tekniske rom. Maksimal lengde er hele 194 meter, mens den maksimale høyden er 23 meter.

Powered by Labrador CMS