Første for Tvenge?

For første gang kan Fram Management og Torstein Tvenge vinne Cityprisen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Da må han blant annet slå kjøpesenteret Paleet til KLP Eiendom, som er en av årets tre kandidater som juryen har nominert. Avgjørelsen får vi 12. februar under den årlige store Citykonferansen i Radisson Blu Plaza.

Juryen skriver at få andre hadde tro på Skøyen da Tvenge i 1993 kjøpte sine første eiendommer i området. I januar 2010 bestemte Fram Management seg for å føre opp 20 000 kvadratmeterstore Karenslyst Allé 49-53 (bildet) på spekulasjon, men de dro nytte av gunstige entreprisekostnader på 14 000 kroner kvadratmeteren.

Det har gått bra, bygget er fullt utleid til noe over 3000 kroner kvadratmeteren inklusive handelsarealene, som ville ha gitt en kjempegevinst ved salg av eiendommen i dag.

Torstein Tvenge har ifølge juryen klare, troverdige målsetninger om å bringe inn områdekvaliteter på Skøyen i form av butikker og kultur. Karenslyst Allé 49-53 kan «sees som den siste, avgjørende puslespillbiten i den urbane veven på Skøyen».

Samtidig mener juryen at Arcasa arkitekter har tegnet et stilrent og pent kontorbygg. Det er likevel behandlingen av gateplanet som gjør at prosjektet utmerker seg. Butikkarealene på gateplan, og da særlig den nye mathallen, gir noe tilbake til nærområdet og bidrar til å løfte bydelen.

Nybygget rammer ifølge juryen inn området mot togskinnene på Skøyen og revitaliserer området mot togstasjonen. Det gjøres i form av det som omtales som rause uteområder med gode kvaliteter, kunst og uteservering. Juryen mener videre at Tvenge-familien gjort et modig og prisverdig grep for å øke kvaliteten på Skøyen som mulig destinasjon.

Karenslyst Allé er ifølge juryen et prosjekt som går foran. Det viser hvordan en mathall ikke behøver å være direkte inntektsgivende i seg selv, men snarere sees som en investering og en driver for å skape områdekvaliteter. Det vil på lengre sikt bidra til økt urban verdiskapning.

NE nyheter avslører torsdag den tredje og siste kandidaten til årets Citypris, og denne kandidaten kommer ikke fra Oslo.

 

Powered by Labrador CMS