Avgjøres til våren

Storebrands planer for Ruseløkkveien 26 avgjøres langt på vei nå i vår.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det vil si, da får vi i hvert fall planmyndighetenes innstilling på de omfattende planene som Storebrand nå har for komplekset i Vika (se illustrasjon). Etter en avholdt arkitektkonkurranse består vinnerprosjektet til Schmidt Hammer Lassens Architects av en sammenhengende bygningsstruktur, der de øverste etasjene er delt opp i mindre bygningsdeler.

Ifølge et forslag til planprogram til offentlig ettersyn skal det nå utarbeides detaljreguleringsplan med konsekvensutredning for eiendommen. Plan- og bygningsetaten kommer med et vedtak om offentlig ettersyn i april i år, med en høringsperiode for planforslaget i en måned. Forslaget oversendes så byrådsavdelingen for byrådsutvikling i juni.

Storebrand håper selv på byggestart i første kvartal 2017, med ferdigstillelse rundt årsskiftet 2019/2020. Ruseløkkveien 26 er fra 1960-tallet og har vært på- og ombygd i flere omganger. Bygningsmassen vurderes imidlertid som uhensiktsmessig og i dårlig teknisk stand, og Storebrand vil derfor ha et nybygg med samme formål som i dag.

Det vil si kontorer med forretning på gateplan, der det er viktig for prosjektet at det kontorarealene blir større og mer effektive enn i dag. Storebrand ønsker også en bedre eksponering av butikkene på gateplan. House of Oslo er en sentral leietaker i bygget i dag og ble pusset opp i 2006.

Det er et sentralt suksesskriterium at nytt bygg legger til rette for arealer med høy kvalitet, at man bygger opp et attraktivt handelskonsept og at bygninger henvender seg med publikumsrettede funksjoner mot tilstøtende gater.

For det eksisterende bygget foreligger det en rammetillatelse for rehabilitering og ombygging av eksisterende bygg. Et nullalternativ er derfor at Ruseløkkveien 26 forblir som i dag, med tillegg av utbygg/påbygg i henhold til rammetillatelsen.

Storebrand har også etter ønske fra Plan- og bygningsetaten inkludert tilstøtende gateløp i Ruseløkkveien og Cort Adelers gate i planområdet. Hensikten er å sikre en oppgradering av byrommene, som å legge til rette for viktige gangforbindelser og møteplasser. Det er imidlertid ikke avklart om disse tiltakene vil kreve utarbeidelse av ny reguleringsplan.

Ruseløkkveien 26 består ifølge Storebrand i dag av 26 000 kvadratmeter med kontorarealer og 16 000 kvadratmeter med handelsarealer, samt betydelige parkeringsarealer.

Illustrasjon: Schmidt Hammer Lassens Architects

Powered by Labrador CMS