Slår til i Oslo sentrum

Publisert Sist oppdatert

Eiendomsselskapet AVA EiendomsPartner AS i Asker gjør sin største investering noensinne med kjøp av Karl Johans gate 14 og Kirkegaten 23-25 midt i Oslo sentrum.

Kjøpesummen utgjør 755 millioner kroner. Kjøpet av de to eiendommene i Oslo sentrum kommer kun ett år etter kjøpet av Stasjonskvartalene i Asker sentrum.

Les også: Vil bygge nytt senter og 200 boliger

Strategien til selskapet er og har vært å bygge opp et kontoreiendomsselskap med fokus på eiendommer med god beliggenhet, primært i Asker, Bærum og Oslo.

– En spredning av eiendomsmassen langs flytogtraseen, og da spesielt spisset med to eiendommer i Oslo sentrum, vil styrke porteføljen vesentlig. AVA anser at de to eiendommene i Oslo sentrum innehar svært spennende utviklingsmuligheter relatert til handel, opplyser selskapet i en pressemelding.

Les også: Vil bygge datasenter for 10 milliarder

Les også:800 millioner i spill i Trondheim

Eiendommene har siden 2010 vært eid av det svenske fondet Genesta og har ikke blitt lagt ut på det åpne markedet.

Akershus Eiendom AS har bistått partene i transaksjonen.

Les også: Søylen og Madison selger

Les også: Setter ny prisrekord i Bergen

Karl Johans gate 14 ligger i krysset mellom Karl Johans gate og Kirkegata. Eiendommen består av åtte etasjer inkludert underetasje og kjelleretasje med garasjeanlegg. Totalt brutto areal er på 9.600 kvadratmeter.

Eiendommen har i dag TV2 og G-Star som leietakere.

Kirkegata 23-25 ligger i direkte tilknytning til Karl Johans gate 14. Eiendommen består av seks etasjer og underetasje. Totalt brutto areal er på 8.300 kvadratmeter. Eiendommen er i dag leid ut til Bluegarden og Outland (handel), en frisør, samt at TV2 også har noen mindre leieforhold i dette bygget.

AVA EiendomsPartner AS eier og forvalter i dag 16 moderne eiendommer med samlede leieinntekter på ca. 170 millioner kroner per år. Selskapet eies av Varner Kapital AS, Ava Invest AS og Aschim AS.

Les også: Rekordyield på Tjuvholmen

Les også: Brennhett transaksjonsmarked i Stavanger

Les også: Kjøpefesten snart over

 

Powered by Labrador CMS