Ett skritt nærmere utbygging

Publisert Sist oppdatert

I mai i fjor ble det kjent at Andenæs Eiendom vil omgjøre en forretningsgård på Stabekk i Bærum til boliger. Bygget er fra 1960-tallet, og planene ble møtt med kritikk fra velforeningen, fylkeskommunen og naboer fordi man er redd for at en endring fra næring til boliger vil gjøre stedet til en soveby.

Tidligere har det vært sterk motstand mot at en bensinstasjon på Stabekk skulle bli revet til fordel for boligutbygging, og dette prosjektet ble skrinlagt.

Bærum kommune er i ferd med å lage en samlet områdeplan for Stabekk, og kritikerne mot Andenæs-planene regnet med at prosjektet derfor ville bli skjøvet ut i tid. Men i mellomtiden har Andenæs tømt bygget for leietakere, og i sommer vedtok planutvalget å gå videre med saksbehandlingen.

Les også: Oxer vil ha nytt signalbygg

Les også: Gjelsten selger i Bærum

Begrunnelsen er at et tomt næringsbygg er verre enn de andre alternativene.

-(…)i dette tilfellet er det nesten ikke leietagere igjen i gården. Hvis vi skulle vente på områdereguleringen, vil det ta minst to år uten at gården er i bruk. Det er ingen god situasjon, sier planutvalgets leder, Ole Kristian Udnes (H) til Budstikka.

– Vårt forslag er en forskjønnelse av området som i dag er en stygg parkeringsplass og et uegnet bygg. Det er et godt konsept, sier daglig leder i Andenæs Eiendom, Wincent Haga, til avisen.

 

Powered by Labrador CMS