Kjøper i Kongsberg for 362 mill.

Et Arctic-syndikat har inngått budaksept om kjøp av FMC Kongsberg Subseas hovedkontor i Kongsberg Teknologipark for 362 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Arctic Securities har i løpet av kort tid seilt opp som en av de store aktørene innenfor syndikering av eiendomsprosjekter. Nå har tilretteleggerne i Arctic fått tilslaget på FMC Kongsberg Subseas hovedkontor i Kongsberg Teknologipark. Eiendommen, som er på 25 400 kvadratmeter fordelt på to bygg, er solgt for 362 millioner kroner (eiendomsverdien) fra SG Finans. Ifølge Arctic Securities er de to byggene kontinuerlig oppgradert og vedlikeholdt.

Forut for transaksjonen har FMC Technologies tegnet en leiekontrakt på 15 år for sitt hovedkontor. Morselskapet FMC Technologies Inc. garanterer for hele leiestrømmen.

Arctic henter nå inn egenkapital til prosjektet og lover en årlig utbytteutbetaling på rundt 11 prosent gjennom leieperioden. I løpet av de første ti årene skal 105 prosent av innskutt kapital være tilbakebetalt. Netto yield på prosjektet er ifølge et informasjonsskriv 7,5 prosent. Prosjektets lånefinansiering er en svært attraktiv obligasjonsfinansiering med 4,5 prosent fastrente. Minimumstegningen i prosjektet er på 900 000 kroner.

FMC Kongsberg Subseas hovedkvarter er en del av Kongsberg Teknologipark, som i dag huser mer enn 7000 ansatte og 40 ledende teknologibedrifter.

(Foto: FMC Kongsberg Subsea)

Powered by Labrador CMS