Solgt for 240 mill.

DNB har solgt den såkalte Mediegården i Stavanger for 240 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev i november i fjor at gården (bildet) er til salgs. Adressen er Verksgata 1A, og Eiendommen ligger i Stavanger sentrum, ved havnen og rett nordøst for Byparken og Breiavatnet. Det formelle salgsobjektet er salg av aksjene i Medie-Hjørnet AS.

Tomten er på 3,7 mål, mens bygningsmassen er på 10 700 kvadratmeter, hvorav utleibart areal eksklusive parkering utgjør 9400 kvadratmeter. Eiendommen ble rehabilitert i 2009/2010 og er sentralt plassert i bykjernen i Stavanger. Leietakere er blant andre Vinmonopolet, KPMG Stavanger Aftenblad Clas Ohlson og Apotek 1.

Union-syndikatPrisen for Medie-Hjørnet er altså 240 millioner kroner. Kjøper av eiendommen er et selskap forvaltet av UNION Eiendomskapital AS. Overtakelse skjer i dag. DNB Livsforsikring har brukt DNB Næringsmegling som rådgiver i transaksjonen.

– Mediegården er en attraktiv kontor- og handelseiendom midt i Stavanger sentrum. Eiendommen er allerede effektivt i drift og har en fleksibel bygningsmasse som enkelt kan tilpasses endrede behov. For våre kunder er eiendommen et attraktivt investeringsobjekt, sier Frode Johansen i UNION Eiendomskapital i en melding mandag morgen.

Administrerende direktør i DNB Næringseiendom, Gro Boge, er fornøyd med prisen og mener som ved tidligere salg at tidspunktet for salget er riktig.

– Spennende bygg– Vi har vært på eiersiden siden 2008, og det har vært et spennende bygg å eie og utvikle. Bygningsmassen ble delvis nybygget og totalrehabilitert i 2009/2010, og vi etterlater oss en tidsriktig og moderne eiendom med anerkjente og solide leietakere, sier Boge.

NE nyheter skrev i november i fjor at brutto leieinntekter i 2013 er estimert til 15,94 millioner kroner, mens fast eiendom i selskapets balanse ved utgangen av 2012 var bokført til 256 millioner kroner.

Med forutsetningsvis netto leieinntekter i fjor på 14,5 millioner kroner og en nettoyield på 6,5 prosent, indikerte det en salgssum på ca. 225 millioner kroner, en nettoyield på 6,25 prosent indikerte drøyt 230 millioner.

Snaue 6,25Gitt noe høyere leieinntekter i år, tilsvarer en pris på 240 millioner kroner i underkant av 6,25 prosent i netto yield. De bokførte verdiene ved utgangen av fjoråret var imidlertid 256 millioner kroner, slik at DNB ikke har fått igjen «bok» ved salget.

DNB har de seneste årene har solgt seg ned i eiendom som følge av strengere kapitalkrav.

Vi opplever at vi i dag har en eiendomsportefølje som er godt tilpasset til fremtidens krav, men som en stor aktør i markedet vil vi være åpen både for nye kjøp og salg av eiendommer for å utvikle eiendomsporteføljen., sier Boge i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS