Nyhter

Fem forretningsadvokater fusjonerer

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Fem forretningsadvokater med til sammen 100 års erfaring i advokatyrket, søker nå kunder som vil ha kvalitet til en god pris. 

Peer Sandborg, Karin Tømmerås Vik og Jørgen Bull utgjør «avgiftsavdelingen», mens Jan-Ola Hedblad og Geir Sevre har skatt som spesiale. De to sistnevnte kommer fra partnerstillinger i advokatfirmaet Harboe, mens de andre kommer fra advokatstillinger i EY (tidligere Ernst & Young).

Les også: Nok en momsfelle for fall

Les også: Vil forenkle mva-reglene for utleiere

Les også: Slurv gir skattesmell 

Skatt og avgift i en pakke er forretningsideen:  

– Vi kan levere en komplett pakke for bedriftene innen skatt og avgift. Vi har stor tro på at det er plass til en smidig og kompetent nisjeaktør, sier Bull. 

Hovedmarkedet ventes å være Oslo-området, og med kontorer på Billingstad vil selskapet også gjøre seg attraktive videre mot Drammen og omegn.

Uavhengig av revisor

Et konkurransefortrinn for det nye firmaet, er at de er revisoruavhengige. Det vil si at de ikke er knyttet til et revisjonsfirma, noe som er et poeng for mange kunder.

Les også: Dette er landets beste eiendomsadvokater

– Vi vil ha konkurransedyktige priser sett i forhold til den ekspertisen vi har. Samtidig vil vår organisasjon gi direkte partnerkontakt og kortere vei til beslutninger slik at det totale timetallet kan holdes lavere, sier Bull. De minimale administrasjons- og driftsutgiftene vil også bidra til å gjøre tjenestene rimeligere. 

Kan eiendom

Alle i Tax & Legal har bred erfaring med eiendomsrelatert juss. 

– Vi har alle arbeidet mye med eiendom og kan dekke hele verdikjeden. Fra tidspunktet hvor eiendom kjøpes, igjennom utviklingsfasen og til salg. Skatte- og avgiftsplanlegging er som kjent både vanskelig og viktig, i tillegg vil vel de fleste kjenne seg igjen i behovet for kompetent bistand ved fusjoner og fisjoner som både bør planlegges og gjennomføres riktig. Her har vi bred erfaring, forklarer Sevre. 

At det ble én bedrift med hele fem ansatte skyldtes et lykketreff. To gründerinitiativ ble til ett da man fant hverandre. For kombinasjonen skatt og avgift var langt bedre enn bare skatt eller bare avgift alene.

Les også: En avtale er en avtale – eller..?

Les også: – Fallgruve fjernes

Tax & Legal:

* Åpner advokatkontor på mandag på Billingstad, med Oslo-området som sitt fremste nedslagsfelt.

* Spesialisert innen skatt og avgiftsjus.

* Består av fem partnere.

Peer Sandborg: Kommer fra EY, har tidligere jobbet i Skattedirektoratet. Har 20 års erfaring, og har spesialisert seg på avgiftsjus, særlig inn mot det offentlige, eiendom og olje/gass.

Karin Tømmerås Vik: Kommer fra EY, har tidligere jobbet i Skattedirektoratet og som tax advisor i Esso Norge AS  Har 25 års erfaring, og har spesialisert seg på avgiftsjus, særlig inn mot olje og gassindustrien, oljeservice og internasjonal varehandel (EU VAT og toll).

Jan-Ola Hedblad: Kommer fra Harboe, tidligere partner i Grette. Har 30 års erfaring, og har spesialisert seg på skatt. 

Geir Sevre: Kommer fra Harboe, har tidligere jobbet i Skatteetaten. Har 17 års erfaring, og har spesialisert seg på skatt og selskapsrett, herunder omorganiseringer.

Jørgen Bull (managing partner): Kommer fra EY, har tidligere jobbet i PwC, DLA Piper, Statoil og Skatteetaten. Har 14 års erfaring, og har spesialisert seg på avgiftsjus, særlig inn mot fast eiendom. 

Les også: All time high for eiendomsadvokatene

 

 

Hotell-MVA blir redusert (+)
Juss
Skal bygge 44 leiligheter for 105 mill
Bolig
UtviklingsABC – Del 8 – Særlig om konsesjon og eiendomsutvikling (+)
Juss
Blodrøde tall i mars
Aktuelt
Får 125 mill for å holde aktiviteten opp
Aktuelt
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
En skrell som tar livet av mange aktører
Aktuelt
Gladmelding om betalingsutsettelse og mva (+)
Juss
Kjøper 2000 boliger i Nederland
Transaksjoner
Vika Project Finance kjøper i Drammen (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.