Bygger kjempehotell

Betonmast Bergen skal bygge et hotell ved Flesland Lufthavn for Scandic-kjeden til 600 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Betonmast har ifølge hjemmesidene deres signert en avtale med BGO Bygg AS om bygging av nytt konferansehotell (se illustrasjon) ved Flesland. BGO Bygg er formelt eid av West Coast Invest AS, som igjen er eid av Eide Knudsen-familien, med Helge Eide Knudsen i spissen.

Hotellet blir liggende like ved den nye hovedterminalen til Bergen Lufthavn Flesland. Kontrakten er verdt ca 600 millioner kroner, eksklusive moms, om lag 25 000 kroner kvadratmeteren, regnet av totalarealene. Prosjektet gjennomføres som en såkalt åpen-bok-entreprise.

BGO Bygg AS har inngått leieavtale med Scandic om å drive hotellet. Med et areal på 23 650 kvadratmeter og 300 rom blir hotellet Scandics nest største konferansehotell i Norge. Hotellet får to konferansesaler med plass til henholdsvis 900 og 400 personer, samt 25 møterom. Det nye hotellbygget er på 6 etasjer, inkludert parkeringskjeller.

Bygget skal oppføres etter TEK 10, med energiklasse A. Det vil være et miljøriktig bygg, med blant annet geoenergi og solfangere til oppvarming og avkjøling.

Betonmast skriver på hjemmesidene at det har vært jobbet godt med hotellprosjektet i lengre tid. Selskapet har sammen med byggherren utviklet det de omtaler som «et meget spennende konferansehotell»-

Grave- og sprengningsarbeidet startet i juli, mens oppstart for betongarbeidene blir i desember. Med en antatt byggetid på 32 måneder, er hotellet planlagt å stå åpent i april 2017.

Powered by Labrador CMS