Kjøpte i sentrum

Klaveness Marine har kjøpt Mariboes gate 13 i Oslo sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Selger av eiendommen (bildet) er Nordisk Areal 1 AS. Klaveness Marine har datert sin melding om kjøpe til 7. juli, transaksjonen har altså vært «ukjent» i over en måned.

Mariboes gate er en parallellgate til Torggata, og eiendommen ligger mellom Osterhaus gate og Bernt Ankers gate. Mariboes gate 13 ble bygget i 1990 og er oppgradert i perioden 2004-2009. Bygget strekker seg over 7 etasjer med kontorer og har et totalt bruksareal på drøye 17 000 kvadratmeter.

Ifølge hjemmesidene til Klaveness Marine har eiendommen 14 000 kvadratmeter med utleibare arealer og 127 underjordiske parkeringsplasser.

Eiendommen er fullt utleid, med blant annet leietakere som Statens Bygningstekniske Etat, American Express, Likestillings- og diskrimineringsombudet and Kriminalomsorgen.

Finansavisen skriver torsdag at salgssummen er rundt 400 millioner kroner, direkteavkastningen (yielden) på 6,3 prosent. En salgssum på 400 millioner kroner tilsvarer 23 500 kroner kvadratmeteren.

Mariboes gate 13 i AS hadde i 2013 totale driftsinntekter på 26,4 millioner kroner og et resultat før skatt på 7,8 millioner. Fast eiendom var ved utgangen av fjoråret bokført til 320,5 millioner kroner. Langsiktig gjeld per 31. desember i fjor utgjorde 258,5 millioner.

Ifølge hjemmesidene til eiendommen har gårdeier Nordiske Areal (First Newsec Asset Management) de seneste årene brukt betydelige midler på å oppgradere ventilasjon og kjøling av Mariboes gate 13 for å møte dagens krav og standarder. Fasaden mot Mariboes gate og Osterhaus gate og bakgården skal nylig være nylig pusset opp.

Powered by Labrador CMS