Skal bygge 14 000 m2

Anbudskonkurransen om bygging av 14 000 kvadratmeter på Prostneset i Tromsø sentrum har startet.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er Tromsø Havn KF som er oppdragsgiver og som skal bygge ut Prostneset havneterminal med kontorbygg og til sammen tre bygninger.

Totalleveransen omfatter til sammen 13500-14000 kvadratmeter med ny bygningsmasse, bestående altså av havneterminal, samt to kontor-/forretningsbygg. Den foreløpige anslåtte totalverdien eksklusive moms er mellom 200 og 300 millioner kroner.

Kontrakten baseres på en totalentreprisemodell, hvor det skal inngås samspillavtale mellom de medvirkende aktørene. Havnestyret i Tromsø skal godkjenne forprosjektet.

Selve havneterminalen har et regulert BRA på til sammen 10 150 kvadratmeter. Havneterminalen vil inneholde godsterminal, bussterminal og passasjerterminal med servicefunksjoner for reisende.

I tillegg skal Tromsø Havn KF ha 1000 kvadratmeter med kontorlokaler, mens forretningsbygget «Amundsen-gården» er regulert for 2800 kvadratmeter BRA og skal inneholde kontorer og forretningslokaler for utleie.

Gården ligger midt i bybildet i Tromsø, inntil Prostneset Terminal, og med ansiktet til Roald Amundsens Plass. Ambisjonen her er å få inn en til seks leietakere.

Bak Amundsen-gården står Harstad-selskapet Nordic Management. Selskapet la tidligere i år salg av Bertheusgården i Harstad på is, etter at de ikke fikk den responsen de håpet på. Nordic Management tror imidlertid det går greit å få leid ut Amundsen-gården, selskapet skal ha fått i alt ni-ti henvendelser.

Nye Prostneset skal etter planen stå ferdig i tredje kvartal 2016 og bli Tromsøs nye knutepunkt og storstue for hele regionen. Forventet byggestart er første kvartal 2015.

Powered by Labrador CMS