Selger ved Østensjøvannet

Et mulig boligprosjekt ved Østensjøvannet er til salgs for rundt 75 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er Hadrian Eiendom som har fått oppdraget med å selge en såkalt utviklingseiendom på Østensjø, med adresse Eterveien 10/12 (se foto) og Bogerudveien 5. Eterveien ligger rett øst for sørenden av Østensjøvannet og rett sørvest for Bøler.

Den norske Eterfabrikk (DnE) holder til på adressen, og selskapet fikk overdradd en andel av Bogerudveien 5 så langt tilbake som i 1905. Eterfabrikken ble grunnlagt i 1900.

DnE ble høsten 2012 overtatt av Farma Holding AS, en leverandør av farmasøytiske varer og tjenester til apotek, sykehus og legemiddelindustri. Farma vil i løpet av 2013 samkjøre all drift og produksjon til sine lokaler på Karihaugen i Oslo. Dermed er det slutt for DnE på Østensjø.

Eiendommen har et tomteareal på 12,2 mål og er i dag regulert til næringsarealer, friarealer og bolig. Eksisterende bygningsmasse er på ca. 2800 kvadratmeter, mens leieinntektene er på pene 6 millioner kroner i året, men det er bare ut 2013.

Uansett, det gir en gjennomsnittlig kvadratmeterleie for eksisterende bygningsmasse på pene 2140 kroner kvadratmeteren, svært høy på denne kanten av byen, og gitt bygningsmassen.

Hadrian Eiendom opplyser på hjemmesidene at eiendommen har et potensial som et fremtidig boligprosjekt, med andre ord kan det ligge an til nok en boligkonvertering. Etter det NEnyheter har grunn til å tro er en salgssum rundt 75 millioner kroner nokså realistisk.

Hadrian Eiendom skal også selge OH Bangs vei 70 på Høvik, som karakteriseres som en utviklingseiendom for bolig- og næringsformål. Eiendommen er i dag regulert til næringsformål. Grunneierne i Høvik sentrum jobber med et felles planinitiativ for videreutvikling av området.

Denne eiendommen har et tomteareal på ca. 5500 kvadratmeter, mens eksisterende bygningsmasse på ca. 3100 kvadratmeter. Annualisert leieinntekter for 2013 utgjør om lag 3,7 millioner kroner, som kan indikere en salgssum rundt 50 millioner kroner.

O.H. Bangs vei 70 AS hadde imidlertid driftsinntekter i 2011 på 4,5 millioner kroner og 5,76 millioner i 2010.

Powered by Labrador CMS