Bygg for milliarder må rives

Publisert Sist oppdatert

Planene for ny E18 gjennom vestkorridoren har vært oppe mange ganger de siste årene, men realisering ser ennå ut til å være langt frem i tid. Eierne av privatboliger og næringsbygg langs E18, som må innstille seg på å flytte, har for lengst blitt utålmodige.

Les også: Ny storhetstid for Asker

– Holdt for narr– De siste 20 årene er vi blitt presentert med den ene planen etter den andre. Den siste for to år siden, da Bærum tverrvendte til tross for at partene hadde hatt mange møter og hatt god anledning til å si ifra. Vi ble igjen holdt for narr. I mellomtiden er det blitt dyrere og dyrere. Nå har vi som naboer til E18 krav på en avklaring. Vi må kunne komme videre med livene våre, sier Truls Holth til Budstikka, som bor på Ramstadsletta.

Les også: Jernbaneverket med rekordraskt resalg av boliger

To milliarder kronerDet faktum at arbeidet tar så lang tid, har også ført til at kostnaden for å innløse aktuelle privatboliger og næringsbygg har økt vesentlig. Ifølge prosjektleder for Vestkorridoren, Knut Gløersen, er det avmerket i alt 200 boliger som må bort.

Les også: Vil rive alt på Høvik

Verdien av dette er grovt anslått å være mellom en og to milliarder kroner.

– Dette er det antallet boliger vi må ha bort for fysisk å få plass til veien. Men støykrav og forurensning kan gjøre at vi må innløse enda flere hus og eiendommer, sier prosjektleder for Vestkorridoren, sier Gløersen til Budstikka.

Les også: Krever raskere arealplanlegging

Voldsom prisøkningSiden 1992 har boligprisene i Asker og Bærum økt fra om lag 6000 kroner per kvadratmeter til om lag 40.000 kroner per kvadratmeter i dag, i henhold til statistikk fra Norges Eiendomsmeglerforbund.

Powered by Labrador CMS