Vil føre opp 20 etasjer

Orklas nye hovedkontor på Skøyen blir et høyhus på 20 etasjer, gitt at reguleringen går i orden.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NEnyheter skrev for akkurat en måned siden at Orkla vil samle aktivitetene i et 12 000 kvadratmeterstort nytt hovedkontor på Skøyen. Merkevaregiganten fraflytter fire bygg til fordel for Drammensveien 149-151, etter å ha kjøpt eiendommen fra Norwegian Property for 695 millioner kroner.

Transaksjonssummen inkluderer eksisterende bygningsmasse, samt en tomt. Men på DNB Næringsmeglings store halvårlige markedsseminar fredag kunne analysesjef Bjørn Erik Anderssen avsløre at Orkla vil føre opp et 15 500 kvadratmeterstort nybygg i 20 etasjer (se illustrasjon) på bensinstasjonstomten rett utenfor bomringen på Skøyen.

Noe høyere– Jeg vil understreke at det ennå ikke er noe som er ferdig regulert, som er en viktig forutsetning. Vi jobber med prosjektet, og det ser ut som vi må ha et noe høyere bygg, sier adm. direktør Gjert Brun i Orkla Eiendom, når NEnyheter konfronterer ham med de nye planene.

Brun sier det eksakte arealet ennå ikke er klart, men det er snakk om et nybygg på ca. 15 000 kvadratmeter. Orkla er i dag altså spredt på fire enheter og beslaglegger hele 33 000 kvadratmeter, slik at det går mot en vesentlig arealeffektivisering.

– Det ene er de rene økonomiske vurderingene. Vi ønsker å ha et energieffektivt og miljøvennlig bygg. Men vel så viktig er effekten Orkla får som ett merkevareselskap, vi får bedre kommunikasjon på tvers og kan dra nytte av hverandre på en helt annen måte, sier Brun om planene.

Ingen forskuttering– Frykter dere naboreaksjoner på et høyhus på hele 20 etasjer? – Jeg vil ikke forskuttere den debatten. 20 etasjer er ett alternativ, så får vi ta diskusjonen når den kommer, svarer Gjert Brun.

– Når håper dere en regulering kan være ferdig? – Så raskt som mulig, svarer Brun. Meningen er at de Orkla-ansatte kan flytte inn i det nye hovedkontoret i løpet av 2016. Forventet byggetid er 18-24 måneder.

HalveringDet er snakk om å samle rundt 650 arbeidsplasser på Skøyen. I dag er som nevnt arealeffektiviteten svært lav, rundt 50 kvadratmeter per ansatt. Nå går det mot 20-25 kvadratmeter ved et bygg på rundt 15 000 kvadratmeter.

– Orkla Brands sitter i et eldre bygg i Lilleborgs lokaler, angir Brun blant annet som en forklaring til dagens dårlige utnyttelse.

 

Powered by Labrador CMS