Vil bygge 12 000 m2

Orklas nybygg på Skøyen får over 12 000 kvadratmeter med kontorlokaler.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Orkla kunngjorde i forrige uke at de vil samle virksomhetene i Oslo-regionen i Drammensveien 149-151. Planlagt innflytting er i løpet av 2016. Merkevaregiganten har totalt betalt 695 millioner kroner for kjøp av eksisterende eiendomsmasse i Drammensveien 149 (se foto), samt en ubebygd tomt – Drammensveien 151.

Orkla fraflytter etter hvert fire lokasjoner for å samles på Skøyen. Drammensveien 149 er totalt på drøyt 16 000 kvadratmeter, men ifølge hjemmesidene til selgeren Norwegian Property utgjør kontorarealene “bare” 10 550 kvadratmeter.

Disse kontorarealene kan bli mer enn doblet når Orklas nybygg står ferdig.

– Det er utarbeidet en foreløpig skisse som indikerer ca. 12 350 kvadratmeter BRA (lyse arealer, red.anm.). Antall kvadratmeter som kan bygges vil imidlertid være avhengig av reguleringsvedtak for tomten, bekrefter kommunikasjonssjef Kari Westersund i Orkla overfor NEnyheter.

Orkla skal altså fraflytte fire bygg, men eier kun ett av dem, Sandakerveien 56, som eies av datterselskapet Lilleborg AS. Bygningsarealet her er ifølge Westersund totalt på rundt 14 125 kvadratmeter, mens antall arbeidsplasser i bygget er ca. 330.

Det kan altså gå mot et salg av denne eiendommen, men det er ikke bestemt.

– Det er igangsatt en prosess for å finne alternative bruksområder og løsninger for Orklas kontorlokaler i Oslo-området, kommenterer Kari Westersund.

Powered by Labrador CMS