Entra vant kampen om MediaCity

Nye MediaCity i Bergen lokaliseres til Lars Hilles gate 30, som blant annet eies av Entra Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oppdatert:

Det fremkommer av en pressmelding torsdag.

I halvannet år har TV 2, NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vizrt og medieutdanningen ved Universitetet i Bergen utredet samlokalisering og etablering av et MediaCity Bergen.

Vinneren ble altså Entra og Lars Hilles gate 30 /se foto), det vil si, partene skal nå i sluttforhandlinger. Bygget er Bergens høyeste bygg, og det største næringsbygget i Bergen sentrum. Lars Hilles gate 30 eies av OPF Utvikling, som er et datterselskap av Entra Eiendom og Oslo Pensjonsforsikring. Eiendommen er i dag regionkontor for DNB, som skal flytte til Solheimsviken.

Ifølge pressemeldingen skal Lars Hilles gate bygges helt om og utvides med 10 000 kvadratmeter til totalt 45 000 kvadratmeter. De seks nederste etasjene får sammenhengende plan på 4300 kvadratmeter i hver etasje. Det nye mediebygget år også en interaktiv mediefasade mot Lars Hilles gate.

– Vi er både stolte og glade for at vår løsning er valgt for å samle de toneangivende mediehusene og utdannings- og forskningsmiljøene i ett felles miljø, sier adm. direktør Klaus-Anders Nysteen i Entra i pressemeldingen.

Nysteen mener prosjektet med sin nyskapende arkitektur blir et landemerke i Bergen. Lokalene skal etter ambisjonen være det beste stedet for å drive medieproduksjon.

– Lokalene skal være elastiske og fleksible for å håndtere fremtidige endringer i produksjons- og arbeidsmåter, sier Nysteen.

Det er TV2 som har tatt initiativ til prosjektet. Visjonen bak MediaCity Bergen er å skape et internasjonalt ledende miljø for innovasjon og kunnskapsutvikling innenfor mediefeltet gjennom å koble ulike medie-, teknologi-, utdannings- ogforskningsmiljøer.

Illustrasjon: MAD

Powered by Labrador CMS