Nok et milliardsalg fra DNB

DNB selger tre kjøpesentre til Sektor Fond 1 AS for over 2 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I en pressemelding fredag ettermiddag opplyses det at investeringsselskapet Sektor Fond I AS, har kjøpt de tre kjøpesentrene Storbyen i Sarpsborg, Oasen i Bergen og Sjøsiden i Horten fra DNB Eiendomsholding AS.

Eierne bak Sektor Fond I AS er en investorgruppering ledet av Sektor Holding AS, som ble etablert da Niam solgte Sektor Gruppen i oktober. Arctic Securities har vært tilrettelegger for transaksjonen, mens Wikborg Rein og Ro Sommernes har vøært de juridiske rådgiverne. 

Den samlede prisen på de tre sentrene er på i overkant av to milliarder kroner. DNB holder dermed de de lover, ettersom de nylig kunngjorde flere kjøp og salg i den nærmeste fremtid. DNB solgte nylig Kista Galleria i Sverige for 4,6 milliarder kroner.

Selskapet er ifølge pressemeldingen etablert med det formål å tilby eiendomsinvestorer å co-investere med Sektor og ta del i verdiskapningen innen kjøpesenterbransjen. Sektor Eiendomsutvikling AS vil forestå forvaltningen av kjøpesentrene.

– Med Sektors forvaltningskompetanse vil sentrene som nå er kjøpt bli utviklet videre til det beste både for kunder, leietakere, og investorene, sier styreleder Petter A. Stordalen (se foto)  i Sektor Holding AS i pressemeldingen.

Sektor Eiendomsutvikling AS skal forvalte de tre kjøpesentrene, Storbyen Senter i Sarpsborg, Oasen i Bergen og Sjøsiden i Horten. For Sektor Eiendomsutvikling er Bergen et nytt markedsområde. Forvaltningsoppdraget posisjonerer selskapet i Bergens-markedet gjennom forvaltningsavtalen for Oasen.

-Her er det også igangsatt et stort utvidelsesprosjekt som skal stå ferdig primo 2014, og senteret vil etter utvidelsen ha en forventet årsomsetning på 1,2 milliarder kroner og dermed bli ett av de største sentrene i vår portefølje, sier adm. direktør i Sektor Eiendomsutvikling AS, Eirik Thrygg.

Sjøsiden i Horten omsatte i fjor for 371 millioner kroner. Storbyen ligger midt på torget i Sarpsborg og regnes som regionsenter i Østfold. Senteret har totalt 19 400 kvadratmeter med butikker og omsatte i 2011 for 671 millioner kroner.

Oasen er et nærsenter i Fyllingsdalen i Bergen. Senteret rommer både store kjeder og nisjebutikker og omsatte i 2011 for 890 millioner kroner. Etter ferdigstillelsen av et utviklingsprosjekt i begynnelsen av 2014 vil senteret ha 8000 kvadratmeter handelsarealer, 3800 kvadratmeter kontorarealer og 400 nye parkeringsplasser.

Forventet årsomsetning etter utvidelsen er ca. 1,2 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS