Kjøper til 6,3 prosent

Sektor Holdings kjøp av de tre kjøpesentrene tilsvarer ferdig utviklet rundt 6,3 prosent i nettoavkastning.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Både DNB og Sektor Holding oppgir kjøpesummen for Oasen i Bergen (se foto), Storbyen i Sarpsborg og Sjøsiden i Horten til å ligge i overkant av to milliarder kroner. Etter det NEnyheter forstår er brutto eiendomsverdi for porteføljesalget ca. 2,2 milliarder kroner, men skattemessige forhold gjør at selve kontantutlegget er på snaue 2 milliarder.

For Oasen i Bergen pågår det for tiden et stort utvidelsesprosjekt som skal være klart i begynnelsen av 2014. Adm. direktør Eirik Thrygg i Sektor Gruppen sier til NEnyheter fredag at prisen de betaler gjenspeiler denne utvidelsen.

Brutto: 6,8 prosent– Vi er godt fornøyd med prisen vi betaler, men det regner jeg med at DNB også er for salgssummen, sier Thrygg.

Brutto leieinntekter fra de tre sentrene etter utvidelsen vil ifølge Thrygg ligge på rundt 150 millioner kroner. Forutsetter vi 2,2 milliarder kroner i brutto eiendomsverdi og 150 millioner kroner i leieinntekter, tilsvarer det en brutto direkteavkastning på 6,8 prosent. Med skjønnsmessig 7-8 prosent i eierkostnader for Sektor Gruppen snakker vi om en netto yield på rundt 6,3 prosent.

Ut fra dagens leieinntekter og eierkostnader, tilsvarer etter det NEnyheter erfarer transaksjonen en netto yield på snaue 6 prosent.

– Skjøt fartTransaksjonen er tilrettelagt av Arctic Securities, som nylig bisto IT Fornebu med salg av Statoil-bygget på Fornebu. Sektor Holding finansierer kjøpet ifølge Thrygg med egenkapital og gjeld, der gjeldsgraden ligger på ca. 62 prosent. Fremmedkapitalfinansieringen består av både bankgjeld og et obligasjonslån på ca. 400 millioner kroner.

– Hvorfor falt valget på disse tre sentrene?– Vi har holdt på med dette en stund, og så skjøt det litt fart helt på tampen. Sektor Gruppen har alltid ønsket seg et kjøpesenter i Bergen, og Oasen er et godt og etablert senter. Oasen er om du vil rosinen i pølsen for oss i denne transaksjonen, vi har hatt lyst på en posisjon i Bergen. Senteret har et stort utviklingspotensial, og vi får nå være med i sluttfasen på å sette vårt preg på utvidelsen, svarer Thrygg.

– Storbyen i Sarpsborg er et senter vi kjenner godt. Vi kjøpte senteret i sin tid og solgte det så til Gjensidige. Sjøsiden i Horten har vi faktisk også bygget for Gjensidige, fortsetter han. Sektor Holding overtar formelt sentrene i dag.

– Godt årDet er altså Sektor Holding AS som kjøper sentrene, der eierne er de samme som kjøpte Sektor Gruppen i oktober. Det vil si Petter A. Stordalen, Niam, Varner Invest og Joh. Johansson.

– Det har vært et godt år for Sektor Gruppen med disse transaksjonene i havn og nye eiere på plass, oppsummerer Eirik Thrygg.

Foto: Oasen

Powered by Labrador CMS