Bil-snobberi gir Storebrand-ledighet

Publisert Sist oppdatert

– Det er trist, men slik er det i bilbransjen.

Slik oppsummerer daglig leder Svend Madsen i situasjonen etter at det er blitt kjent at Trane-Steen Asker & Bærum slutter som Opel-forhandler fra og med juni neste år. Avgjørelsen innebærer at Thrane-Steen avvikler leiekontrakten i Stasjonsveien 20 på Billingstad, beliggende rett ved Biltilsynet i Asker.

Les også: Møllergruppen strakk seg langt for Skøyen-tomt

Eies av StorebrandStasjonsveien 20 eies av Storebrand Eiendomsfond og forvaltes av Union Eiendomskapital. Regnskapene for 2011 viser leieinntekter på rundt 5,3 millioner kroner. Eiendommen er i regnskapet verdsatt til 48,7 millioner kroner.

Innen juni 2013 flytter Thrane Steen 500 meter, nærmere bestemt til Alf Kristoffersens vei 7, hvor Motor Forum Asker og Bærum har eget bygg. Fra denne adressen fortsetter Thrane-Steen med salg av Subaru, skriver Budstikka.

Foretrekker «premium»– Det er et krevende marked for «ikke premium»-biler i Asker og Bærum. Det gjelder ikke minst for Opel, uten at vi forstår hvorfor. Og det gjør ikke andre aktører i bransjen heller. Det er et paradoks, sier Svend Madsen til Budstikka.

Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken viser at det ble solgt 107 nye Opel-biler i perioden 1. januar til 31. august i Asker og Bærum i år. Til sammenligning ble det i samme periode solgt 753 BMWer, 455 Audier og 228 Mercedeser.

Les også: Grunnsteinen lagt for Askers nye signalbygg

Think-lokaler fyllesFor Opel-eiere i Asker kan det likevel være en trøst at det fra 1. oktober åpnes en ny Opel-forretning i de tidligere lokalene til elbilprodusenten Think på Fornebu. Disse lokalene ligger i IT Fornebu-eide Portalbygget. Her åpner Auto Fornebu i regi av Stian Rustad, som også står bak Auto Tjuvholmen.

 

Powered by Labrador CMS