Diplom til Papirbredden

Entra Eiendom har fått diplom av Drammen kommune for eiendomsprosjektet Papirbredden.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Papirbredden var en av tre kandidater til å stikke av med Cityprisen for 2010 (Storebrands Lysaker Park vant). Høsten 2010 fikk Entra tillatelse til å gå i gang med Papirbredden 2 (se illustrasjon), som er planlagt som et såkalt FutureBuilt-prosjekt.

Papirbredden – Drammen Kunnskapspark eies av Entra Eiendom med 60 prosent og Drammen Eiendom KF med 40 prosent. Entra administrerer byggeprosjektet Papirbredden 2 og har også hatt byggeledelse av Papirbredden.

Drammens ordfører Tore Opdal Hansen ga ifølge Entras hjemmesider plakett og diplom til Entra og Papirbredden under FutureBuilt-konferansen 7. juni. Alle forbildeprosjekter under FutureBuilt-paraplyen får for øvrig denne utmerkelsen.

Papirbredden byggetrinn 2 er altså en del av Papirbredden kunnskapspark i Drammen. Bygningen blir det første kontorbygget i Norge som tilfredsstiller passivhusstandard.

Entra skriver på hjemmesidene at det er oppnådd klimagassreduksjoner gjennom materialbruk. Det er blant annet benyttet ny fundamenteringsløsning med lavkarbon-betong, samt systematisk arbeid for å redusere materialmengdene i bygget.

Alle prosjektleverandører er avkrevd miljøvaredeklarasjoner for sine produkter. I tillegg er det etablert 400 sykkelparkeringsplasser i kjelleren. Mobilitetsplanen som er utarbeidet i samarbeid med leietakerne, skal redusere eiendommens fremtidige transportbehov.

Powered by Labrador CMS