Restaurantbygg kan vinne Cityprisen

Den nyåpnede restauranten Onda på Aker Brygge er en av tre kandidater til Cityprisen for 2012.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Juryen skriver i sin begrunnelse for nomineringen, at Onda viser hvordan et vakkert enkeltbygg plassert på rett sted kan gi en hel bydel et nytt perspektiv. Bygget oser i likhet med restauranten den huser av “gjennomgående kvalitet, dempet eleganse og et gjennomført kvalitetskrav til materialer og råvarer”, skal vi tro juryen.

Juryen skriver videre at skjønnheten og bærekraften i bygget forenes på en måte som bør bli skoledannende for lignende bygg.

“Gjennom sin plassering på Tingvalla-utstikkeren aksentuerer også Onda et offentlig rom nesten ute i selve Oslofjorden, med fornem sjøutsikt på den ene siden, og panoramautsikt mot hovedstaden på den andre”, begrunner juryen hvorfor Onda kan stikke av med seieren.

Onda markerer også starten på det juryen mener er en “velkommen revitalisering” av Aker Brygge. Onda er eid av Norwegian Property (NPRO), og nyskapningen er en del av de store investeringene NPRO gjør i området. Selskapet skal investere inntil 1,5 milliarder kroner på “Brygga”, hvorav om lag 50 millioner kroner er investert i den nye Tingvalla-utstikkeren.

Cityprisen ble etablert av Huseiernes Landsforbund i 1998 og skal ifølge statuttene gå til et prosjekt som er en god strategisk investering. Prosjektet må ha løftet området og tilført det positive ringvirkninger. Videre skal prosjektet være et miljø- og klimaeffektivt prosjekt, der fremtidsrettede tekniske og arkitektoniske konsepter et tatt i bruk.

Prosjektet skal ikke være et rent boligprosjekt, men det kan godt omfatte boliger. De aktuelle prosjektene må være bygget eller planlagt i løpet av de siste årene, eller de må i dag fremstå som et særdeles godt prosjekt for eier og bruker.

I 2011 vant Entra Eiendoms Rockheim i Trondheim Cityprisen, mens i 2010 stakk Storebrand Eiendom av med seieren for Lysaker Park.

NEnyheter vil de nærmeste dagene presentere de to andre kandidatene til årets Citypris. Vinneren offentliggjøres i forbindelse med Citykonferansen, som avholdes 9. februar på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo. Konferansen feier for øvrig sitt 25-årsjubileum i år.

Powered by Labrador CMS