Åpner 210 rom i Stavanger

Scandic åpner et nytt stort hotell i Stavanger i 2013.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Hotellkjeden skriver i en pressemelding mandag at det er klart for det syvende nye hotellet for Scandic i Norge i løpet av kort tid. Scandics “intensive vekststrategi” fortsetter, og kjeden har derfor inngått en avtale om bygging av et nytt hotell med 210 rom i Stavanger. Bygget ventes å stå ferdig i 2013.

Det nye hotellet blir liggende i Verksgata (bildet) i Stavanger sentrum, litt øst for Vågen. Hotellet vil ifølge Scandic integreres i dagens trehusbebyggelse. Det nye hotellet får egen parkering i kjelleren og mulighet for senere utvidelse av antall rom.

Hotellet i Stavanger sentrum skal bli et forretningshotell, med kurs- og konferansemuligheter for opptil 300 personer. Hotellets største møtesal vil kunne imot opptil 100 personer. I tillegg vil hotellet ha restaurant og bar, som retter seg både mot hotellgjester og lokalbefolkningen.

Siden februar 2010 har Scandic-kjeden åpnet nye hotellprosjekter i blant annet Haugesund, Stavanger og på Gardermoen. I oktober 2011 lanserte Scandic et nytt hotellkonsept i det nye Vulkan-området i Oslo, og sensommeren 2012 åpner Scandic Fornebu ved Sjøflyhavna.

I tillegg har Scandic-kjeden tatt over hotellene Strand og Neptun i Bergen, slik at Scandic nå er representert med fire hoteller i vestlandshovedstaden.

– Scandic vokser, og vi ser stadig etter gode lokasjoner for våre hotellprosjekter. Stavanger sentrum er et selvfølgelig sted for oss å være etablert og det er med glede at vi nå har signert med huseier. Dette blir enda et lekkert og moderne hotell, selvsagt fylt med Scandics egne gode konsepter og bygges i tråd med vår miljøtankegang, sier adm. direktør Svein Arild Mevold i Scandic Norge i pressemeldingen.

Han mener det nye hotellet vil “smelte flott inn i vår nye Scandic-portefølje,” med hoteller som Scandic Stavanger Forus, Scandic Fornebu og Scandic KNA i Parkveien i Oslo. Sistnevnte hotell skal stå ferdig nyrenovert våren 2013.

Sammen med Pandox (Eiendomsspar og Sundt AS) skal Scandic dessuten de nærmeste årene investere 1,6 milliarder kroner i oppgradering og utvikling av 40 hoteller i Norden.

Det er for øvrig Øgreid Eiendom som står bak det nye hotellprosjektet til Scandic, et eiendomsselskap som er engasjert både innenfor nærings- og boligeiendom. Selskapet er hundre prosent eid av Øgreid AS og driver både med eiendomsutvikling, salg og utleie.

I Stavanger/Sandnes/Forus-området har selskapet om lag 110 000 kvadratmeter med næringseiendom og ca 300 leietakere. I Sverige har Øgreid Eiendom ca 170 000 kvadratmeter med arealer innenfor større handelseiendommer.

Foto: Scandic

Powered by Labrador CMS