Fra C- til A-bygg

Grønn Byggallianse har gitt ut en veileder som viser hvordan nybygg og rehabiliterte bygg kan oppnå en høyere energiklasse.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Energiveilederen, som har fått navnet Fra C til A, skal ifølge Grønn Byggallianse gi byggherrene viktig og konkret informasjon om hva som skal til for å løfte et byggeprosjekt fra dagens forskriftskrav og energimerke C, til energimerke B eller A. ”Veilederen viser hvilke forutsetninger som påvirker resultatet, og ved hjelp av beregningstabeller for ulike næringsbygg gir den informasjon om hvordan man i tidlig fase kan gjøre overslagsberegninger for å finne ut av hvilke tiltak som må til”, skriver Grønn Byggallianse i et nyhetsbrev.

Veilederen gir også i Energimerkeordningen og beskriver hva som skal til for å oppnå de ulike energimerkene. Det vises til en rekke eksempler fra prosjekter som Rom Eiendoms nye NSB Kompetansesenter i Drammen og det nye Bellonabygget på Vulkan i Oslo.

Grønn Byggallianse (GBA) er et nettverk som består av 42 av de største eiendomsaktørene i Norge. GBA er et kompetanse- og informasjonssenter for medlemmene innenfor miljøspørsmål og jobber tett opp mot myndighetene.

(iStockphoto)

Powered by Labrador CMS